Hvis du har lyst til at spare penge og samtidig være klimavenlig, så er det en rigtig god idé løbende at opdatere dig via ProjectZero, der hele tiden finder nye veje frem mod et CO2-frit Sønderborg. Klik på banneret på SønderborgNyts forside.
Hulmursisolering er en af mange isoleringsformer, som kan være med til at spare dig mange penge. Mange danske huse, som blev bygget før 1970′erne har ikke isolering i hulmurene.
Varmetab var ikke i samfundets fokus dengang. Energien var meget billig, indtil oliekrisen havde sit indtog. Situationen er en anden i 2000-tallet og nu udgør danskernes varmeforbrug en markant andel af de samlede husudgifter.
Hulmursisolering er næsten altid en god investering, som hurtigt kan tjene sig hjem. Det sker typisk i løbet af 2-3 år, alt efter husets stand.
Hulmursisolering er nemt at udføre
En anden klar fordel ved hulmursisolering er, at det er nemt og ligetil at udføre for isolatøren. Det kommer dig til gode som forbruger, da det giver en lavere pris.
Man kan udføre hulmursisolering ved at fjerne mursten i muren og puste isoleringen ind i hullet. Alternativt kan man bore et hul i fugen, hvorigennem den granulerede isolering kan blæses ind.
I begge tilfælde er effekten på husets facade minimal, så det er et meget diskret indgreb, i sammenligning med facadeisolering, som er en anden form for udvendig isolering.
Maskiner og udstyr gør at isolatører hurtigt kan få fyldt muren med isolering. Den nemme udførelse gør, at prisen på hulmursisolering er begrænset. Det er den klare årsag til, at det hurtigt tjener sig hjem igen.
Husk desuden på, at du efterfølgende får fortsat glæde af lavere varmeregninger og en højere boligværdi.
Se hvad du kan få i tilskud til hulmursisolering
Fordele ved isolering af hulmurene
Der er mange fordele ved denne isoleringsform og sidder du og overvejer hvorfor du bør vælge det, kommer her en række årsager. Der er nemlig mange fordele ved hulmursisolering.
De mest nævnelsesværdige fordele er følgende:
- Lavere varmeregning
- Mindre træk i huset
- Et mere CO2 venligt hus
- Ejendommen stiger i værdi
- Du kan nemt holde indetemperaturen konstant
- Mindre risiko for fugt og skimmelsvamp
Der er altså mange fordele ved hulmursisolering, som gør du bør overveje det seriøst. Er du i tvivl om, hvor vidt dit hus har isolering i hulmurene, kan du læse hvordan du tjekker det, i næste afsnit.
Sådan tjekker du om huset har hulmursisolering
Vil du gerne tjekke om dit hus har hulmursisolering, kan du her få et indblik i, hvordan du undersøger det. Der er alt for mange husejere der går rundt i uvidenhed og det er ærgerligt. Der er nemlig mange penge at spare og din bolig vil helt sikkert blive mere behagelig at være i.
Først og fremmest skal du gå en runde omkring huset. Det skal gerne ske midt på dagen, så du klart kan se husets mure. Du skal se efter mursten der tidligere er blevet taget ud, eller fuger hvor isoleringen kan være pustet ind.
Kan du ikke finde det, bør du gå skridtet videre og bore et hul i muren. Stik derefter en pind ind i murstensfugens hul. Det kan reelt være enhver aflang genstand.
Kan du uden modstand fører den over 12 cm ind i hulmuren, er det et klart tegn på at hulmuren ikke er isoleret. Efter 15 cm vil du typisk støde på ydervæggen.
Er du ikke selv tryg ved at bore huller i muren og undersøge dine hulmure, så kan du helt sikkert få professionel hjælp af en isolatør.