Boligkøb i yderområderne skal være mere lempelige

7. december 2015 Erhverv

Det har længe været sværere end svært at låne penge til boliger i landdistrikterne. Men det vil Finanstilsynet nu gøre noget ved.

I løbet af de kommende måneder vil Finanstilsynet arbejde på at få sagt det klart og tydeligt til omverdenen, at deres vejledninger hverken er lovgivning eller bindende normer. Det har aldrig været intentionen at fraråde, der blev lånt penge ud til boliger på landet, men nogle steder har det været opfattet sådan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dorthe Seeberg råder tilflyttere til også at overveje flexbolig.

Dorthe Seeberg råder tilflyttere til også at overveje flexbolig.

“Det er positivt nyt. Boligmarkedet er drevet af positiv psykologi. Så når Finanstilsynet sender et signal om, at de gerne vil gøre det nemmere for folk at flytte til yderområderne, så får folk også lysten til det”, siger ejendomsmægler Dorthe Seeberg, Realmæglerne Seeberg.

Glæde i Landdistrikternes Fællesråd

“Det her åbner op for, at folk i etableringsfasen kan få lov til at købe huse, fordi man ikke kigger så stringent på rådighedsbeløbet”, siger Karsten Gram, næstformand, Landdistrikternes Fællesråd til TV SYD.

Mange familier i landområder har oplevet at få afslag på lån, fordi det månedlige rådighedsbeløb ikke matcher vejledningen fra Finanstilsynet. Og det selv om familien har godt styr på privatøkonomien.

Nu lægger Finanstilsynets nye direktør Jesper Berg op til en kursændring:

“Det kan ikke hjælpe noget at lade, som om virkeligheden er den samme i alle husstande. Hvis det er muligt at klare sig for et lidt mindre beløb i en husholdning i en landsby end i en husholdning i en forstad til København, kan det være fornuftigt at låne ud efter de konkrete præmisser”, siger Jesper Berg mandag til Politiken.

Læs om flexbolig HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk