Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet.

Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen.

Fra borgerne kom der 26 henvendelser, hvoraf ingen af henvendelserne har givet grundlag for at foretage sig yderligere i forhold til medarbejdere eller afdelinger. 6 henvendelser kunne afvises allerede ved screeningen, mens der skulle foretages en nærmere undersøgelse ved de relevante afdelinger ved de resterende sager. Der var dog ikke grundlag for at foretage sig yderligere i nogle af sagerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har brugt tid på at behandle alle 26 sager fra borgerne og derfor har forvaltningen, som en del af sparemulighederne, foreslået at den gren Whistleblowerordningen, der kan bruges af borgerne, nedlægges.

“Den får lov at køre en tid endnu og så tager vi stilling igen”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...