Borgmester-debut ved Skyttefesten lørdag

11. juni 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Sønderborgs nye borgmester, Erik Lauritzen, får sin debut ved skyttefesten, når han sammen med hædersgæsten Per Nielsen står på trappen ved rådhuset ved lørdagens markedsdage kl. 11.30.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset. I den forbindelse bliver der også debut til Broager Brandværns Brandværnsorkester, der også kommer med sækkepiber.

Skydebrødrene er klar til festen på lørdag.

Skydebrødrene er klar til festen på lørdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt nyt er også, at flere hundrede små fodboldspillere går umiddelbart foran Skyttelauget ned gennem gågaden. De har følgeskab af Sønderborg Pipes and Drums. Det er SUB, der arrangerer ”VM i fodbold” for de små årgange.

For anden gang i Skyttelaugets historie begynder skyttebrødrene med morgenkaffe ved skyttekredsens skydebane på Kær Vestermark. Efter en kort morgenkaffe er der kongeskydning med efterfølgende kåring af årets skyttekonge, der dekoreres med det over 400 år gamle kongeskjold. Skyttekongen bliver således hyldet efter kongeskydningen og ikke året efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skyttebrødrene bliver derefter kørt til Mølleparken, hvor der spilles en lille koncert for plejecentrets beboere. Fra Mølleparken går optoget kl. 11.10 med den nye skyttekonge i spidsen til modtagelse på rådhuset. Præcis kl. 12.00 uddeles foran rådhuset årsmedaljer, inden turen igen går op igennem gågaden med fuld musik. Marchturen ned gennem byen er for første gang ændret med en smuttur forbi Borgen.

Kongeskydningen foregår på Skyttekredsens 50 meter baner på Kær halvø, og fra kl. 13.00 afvikles den traditionsrige skyttefrokost i Kulturhuset – Skyttehuset i Skovhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Fakta:

Christoffer Brodersen underholder damerne ved Skyttefesten for et par år siden.

Christoffer Brodersen underholder damerne ved Skyttefesten sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

For 13 år siden startede traditionen med en æresgæst. Det var først daværende skatteminister Frode Sørensen, Sønderborg, derefter var det tidligere amtsborgmester Kresten Philipsen, Aabenraa, revykongen Leif Maibom, TV-stjernen Hans-Georg Møller – bedre kendt som Gorm – så var det oberstløjtnant og garnisonskommandant på Hærens Sergentskole i Sønderborg, Jens Peter Rasmussen, Sønderborg storkommunes nye borgmester Jan Prokopek fulgte efter, så fik provst Lorenz P. Christensen æren, derefter var det formanden for Synnejysk Forening, Egon Adolphsen, tidligere Sønderborg-borgmester A.P. Hansen, entertaineren Thomas Eje, kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt, forhenværende kriminalinspektør Hans Jørn Feldthaus og sidste år entertaineren Christoffer Brodersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Mere Fakta:

Borgerforeningens Skyttelaug i Sønderborg går helt tilbage til 1600-tallet med ældgamle traditioner. Borgmesteren havde indtil for fem år siden altid været en mand, men da blev traditionen brudt. Sønderborg fik en kvindelig borgmester, og derfor har Aase Nyegaard deltaget i både kongeskydningen og skyttefrokosten. En kvinde har tidligere deltaget ved skyttefesten. Det er kong Frederik den VII’s gemalinde grevinde Danner. Hun blev oven i købet udnævnt til æressøster og skænkede i 1861 skyttelauget et drikkehorn, som bruges den dag i dag.

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...