Borgmester Erik Lauritzen i Paris til afsløringen af Tour de France-ruten

14. oktober 2021 Tour de France

I dag, torsdag, blev den samlede rute for Tour de France 2022 præsenteret i Paris foran hundredvis af indbudte gæster og verdenspressen. Her var den danske tourstart i centrum, hvor blandt andre Kronprinsen holdt tale om danskernes cykelglæde.

Borgmestrene fra de fem danske mål- og startbyer, erhvervsminister Simon Kollerup og H.K.H. Kronprinsen var alle med, da løbsdirektør Christian Prudhomme i dag præsenterede de 21 etaper for næste års Tour de France i Palais de Congrès i Paris. Præsentationen blev i år indledt med fokus på Danmark og den danske cykelkultur, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den samlede Tour de France-rute for 2022 er i dag blevet præsenteret foran verdenspressen med afsæt i de tre enestående etaper i Danmark og fortællingen om den danske cykelglæde. Det er så stort! Når en af verdens største sportsbegivenheder næste sommer starter i Danmark, vil vi lave gul folkefest på tværs af landet – og bruge muligheden til at vise vores smukke cykelland og cykelglæde frem for hele verden”, siger Lars Weiss, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden Christian Prudhomme afslørede den samlede rute for næste års Tour de France, blev der vist en ny video fra parterne bag den danske Grand Départ. Filmen sætter fokus på den særlige danske cykelkultur, de fem danske mål- og startbyer og den danske tour-begejstring.

En begejstring som også har smittet af i Sønderborg Kommune.

”Vi glæder os enormt meget til næste år, og med rutepræsentationen i dag har vi nået endnu en milepæl i Tour de France regi. Den 3. juli 2022 rykker tættere og tættere på, og vi glæder os til en stor folkefest langs ruten i Sønderborg Kommune, hvor vi er værter for en gigantisk sønderjysk cykeloplevelse. Samtidig gør vores frontposition i den grønne omstilling, at vi kan sige velkommen til verdens grønneste målby, hvor vi arbejder målrettet på at gøre Sønderborg-området CO2-neutral og samtidig skabe nye, grønne arbejdspladser”, borgmester siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...