Borgmesteren er i Paris når Tour de France slutter – Grand Depart-trofæet skal gives videre

21. juli 2022 Tour de France

Borgmester Erik Lauritzen skal søndag – sammen med resten af Grand Depart Denmark 2022 – sende Grand Depart trofæet videre.

Det sker i Paris efter afslutningen på årets Tour de France, og trofæet overrækkes til den spanske Grand Depart, fordi touren i 2023 starter i Bilbao, skriver Sønderborg Kommune.

Selve overrækkelsen af trofæet sker i løbet af aftenen den 24. juli i forbindelse med en ceremoni i Paris.

Trofæet kom til Sønderborg den 17. august sidste år og det var Alex Pedersen, som var direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, der havde trofæet med fra København i bil, der fragtede det til – i første omgang – Dybbøl Skanse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herfra cyklede han på elcykel til MultiKulturhuset, hvor trofæet blev stillet i en montre, så enhver kunne komme og se det.

“Trofæet er det synlige bevis på, at det lykkedes at få en af verdens største idrætsbegivenheder til Danmark og til Sønderborg. I 2012 begyndte jeg og nogle få andre at arbejde på at få Tour de France hertil og ny lykkes det”, sagde Alex Pedersen, da han gav det videre til Sønderborg og borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...