Borgmesteren fortalte klimaministeren om Sønderborgs CO2-reduceringer

20. maj 2021 Politik
Borgmesteren og klimaministeren. Foto: Sønderborg Kommune
Borgmesteren og klimaministeren. Foto: Sønderborg Kommune

Det går ret godt med at reducere CO2-udslippet i Sønderborg-området efter et effektivt samarbejde og indsats fra virksomheder, organisationer, private og Sønderborg Kommune. Ikke mindst gennem Project Zero, der har haft styrepinden siden 2007.

”Det har betydet, at Sønderborg-området ved udgangen af 2020 har reduceret CO2-udslippet med 50 procent, og vi holder kursen, der gør, at vi når nullet i 2029, som hele tiden har været vores mål. Det er vi stolte af, ikke mindst fordi vi indtil videre samtidig har skabt 900 grønne, lokale arbejdspladser” ”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele vores fokus på CO2-reduktioner og energieffektiviseringer gør også, at Sønderborg Kommune er et stort udstillingsvindue, som byer og virksomheder fra hele verden besøger for at få inspiration og kompetencer til at angribe klimaudfordringen.

Borgmesteren fik også fortalt Dan Jørgensen, at det er vigtigt, at klimaministeren og regeringen kigger i Sønderborgs retning, når der skal investeres i nye energi- og klimaløsninger.

”I Sønderborg-området har vi en ufattelig stærk industri, der er verdensførende på at levere klima- og energirigtige løsninger, og så er vi samtidig et område, der har vist, at vi med gode samarbejdsmodeller på klima- og bæredygtighedsområdet kan komme langt. For eksempel med CIE-modellen, hvor både kommune, universitet, region og private virksomheder er gået sammen om en stærk model og katalysator til uddannelser, forskning og skabe arbejdspladser i partnerskab. Regeringen har holdt klimafanen højt, og jeg har et håb om, at Regeringen vil sikre midler til at understøtte de næste skridt af klimareduktionerne i Sønderborg og Danmark, fortæller Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så var det vigtigt at komme af med endnu et vigtigt budskab til klimaministeren, nemlig om muligheden for at placere vindmøller i Lillebælt.

”Det var vigtigt for mig at få afleveret det budskab, at vi nu har arbejdet så mange år med at placeret vindmøller i Lillebælt, at det projekt selvfølgelig også skal kunne gennemføres. Så jeg advarede ministeren om kun at fokusere på vindmøller i den kommende energiø, som ligger 10-15 år ude i fremtiden. I Sønderborg-området er vi langt med planerne i Lillebælt Syd Vindmøllepark, som er et vigtigt led i omlægningen af energiforsyningen til vedvarende energi. Derfor er det også vigtigt, at regeringen giver plads til de kystnære vindmølleprojekter, der står lige foran en realisering”, mener borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. september 2021 Nordborg, Frivillige

Billetterne til Oktoberfest i Nordborg er til salg

20. september 2021 Nordborg

Mange tusinde danskere drager hvert år til Bayern for at deltage i verdens uden sammenligning største folkefest: Oktoberfesten i München. Derfor er der stor efterspørgsel på selvsamme oplevelser i Danmark, og ikke mindst i Nordborg. Det er lykkedes Nordborg Ringriderforening at lave en aftale med Vollstedt Group, som leverer et komplet Oktoberfest koncept i Nordals […]

Læs mere...