Borgmesteren: Forvaltningen kunne have stoppet biogasbyggeriet lidt tidligere

8. maj 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har konstateret, at Teknik- og Miljøudvalget godtager forvaltningens redegørelse om, hvorfor der først blev grebet ind imod Nature Energys ulovlige byggeri fem uger efter, forvaltningen fik kendskab til det.

Udvalgets næstformand, Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti, er ikke tilfreds med, at forvaltningen skulle bruge hele fem uger på at lægge sagen ind til deres jurist – og udvalgsformand Aase Nyegaard fra Fælleslisten mener, at der skal vises forståelse for, at der er travlhed i forvaltningen, hvor de mange sager konstant skal prioriteres.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er tydeligt, at forvaltningen på et tidspunkt får at vide, at Nature Energy bygger mere end der er tilladelse til og nu er der kommet en forklaring på, hvorfor der ikke blev reageret med det samme”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“I Socialdemokratiet er vi enige om, at forvaltningen kunne have reageret tidligere, men i sidste ende gjorde de det, som skulle gøres”.

Der har været påstande frem, som gik på, at både borgmester og udvalgsformand skulle være blevet kontaktet af borgere, som gjorde opmærksom på det ulovlige byggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og til det kan jeg kun sige, at hverken udvalgsformanden eller jeg har fået nogen henvendelser, som gav os kendskab til at der blev bygget mere end tilladelserne kunne bære”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...