Borgmesteren vil sikre kommunekassen ikke bliver tom

1. juni 2018 Politik

Kassebeholdningen i Sønderborg Kommune er på vej nedad og gøres der ikke noget, så er der ingen penge tilbage i 2020. Men både økonomidirektør og borgmester siger til SønderborgNYT, at de ikke har tænkt sig bare at vente og se.

“Først af alt vil jeg sige, at det ikke kommer bag på mig. Det er fire år siden, jeg sagde, at det ville gå den vej”, siger borgmester Erik Lauritzen.

På det tidspunkt var der rigtigt mange penge i kassen, hvilket fik Venstre til at spørge, hvor rig kommunen skulle være – og foreslå, at der blev givet penge retur til borgerne. Politikerne har bestemt, at kassebeholdningen ikke må komme under 75 millioner kroner og der har for år tilbage været mange hundreder millioner i kommunekassen..

Kan bremse anlægsudgifter

“Vi har blandt andet mulighed for at gå ind og skrue på udgifterne til anlæg, så de fordeles ud over flere år”, siger borgmesteren. Hertil kommer, at det endnu ikke er afgjort, om regeringen vil give kommunerne et finanseringstilskud.

“Det forhandles der om lige nu og kommer det tilskud, så er der mange kommuner, der får nogle alvorlige udfordringer. De har nemlig budgetteret med det tilskud”, siger Erik Lauritzen.

“Det har vi ikke i Sønderborg, men det vil selvfølgelig hjælpe, hvis tilskuddet kommer”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonomidirektør Bjarke Eriksen fortæller, at der arbejdes på en række effektiviseringer, som vil blive rullet ud gennem de kommende år.

“De kommer stille og roligt”, siger borgmesteren.

Venstre er klar til at hjælpe med det næste budget – Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...