Borgmesteren: Mødet med sundhedsministeren handlede mest om Coronatest i skolerne

22. februar 2021 COVID-19

Det var egentlig meldt ud, at mødet mandag formiddag mellem landets borgmestre og regeringen skulle handle om kommunernes teststrategi, men mange borgmestre havde håbet, at der også ville blive løftet lidt af sløret for regeringens plan for genåbning.

Men det blev der ikke.

“Udmeldingen om, hvad der åbnes, kommer først på onsdag”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Kommunerne har dog fået til opgave at forberede sig på at kunne lukke grundskolerne op og derfor skal de kunne teste personale og elever to gange om ugen.

“Vi fik at vide, hvad kommunerne skal indstille sig på at gøre og regionerne fik også at vide, hvad de skal indstille sig på”, siger Erik Lauritzen.

Erik Lauritzen fortæller videre, at i Sønderborg er man i forvejen godt i gang med at forberede sig på de mange test, der skal tages på skolerne.

“Vi skal nok være klar, når der kommer grønt lys for elever i folkeskoler og i privat- og friskoler”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Detailhandlen

På mødet spurgte flere borgmestre ind til en åbning af detailhandlen og i Sønderborg går citychef Axel Nielsen og krydser fingre for, at der meget snart kommer en genåbning af butikkerne.

“Vi fik at vide, at man i regeringen er opmærksom på, at mange butikker har det svært”, siger borgmesteren.

Regeringen har fået nogle beregninger, som de går i gang med at kigge på i morgen og overmorgen – og så vil de melde ud, hvordan genåbningen skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...