Borgmesteren: Økonomiaftalen mellem KL og regeringen er bedre end frygtet

26. maj 2023 Politik

Regeringen og KL har lavet en aftale om kommunernes økonomi for 2024. Aftalen indebærer et løft af servicerammen på 2,4 milliarder kroner samt et ekstraordinært løft på i alt 1,5 milliarder til investeringer i botilbud i 2024-2026.

Onsdag sagde borgmester Erik Lauritzen, at han tirsdag havde været til møde med landets øvrige borgmestre, som samlet havde sagt til KL, at der ikke for enhver pris skulle laves en med regeringen.

”Umiddelbart ser det ud til at være en bedre aftale end frygtet og det lader til, at der er blevet lyttet til os”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig følger det af aftalen, at kommunernes udgifter til administration skal ned. Parterne er derudover enige om et samlet anlægsniveau på 19,3 milliarder i 2024.

”Nu skal vi se nærmere på tallene for Sønderborg Kommune og have regnet lidt på tingene, inden jeg vil sige noget om, hvad aftalen mellem KL og regeringen betyder for Sønderborg”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...