Borgmesteren og politichefen fik snakket om de mange indbrud

23. januar 2019 112

I sidste halvdel af 2018 har en stor mængde indbrud i private hjem præget hele Sønderborg. Derfor mødtes borgmester Erik Lauritzen tirsdag med vicepolitiinspektøren for politiet i Sønderborg, Preben Westh, for at diskutere udfordringen:

“Det har været et utroligt positivt møde. Der er også et klart fokus fra Politiets side på at nedbringe antallet af indbrud i private hjem. Det er en fælles opgave, som vi skal løse i samarbejde”, fortæller borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Preben West oplyste på mødet, at lokalpolitiet har sat ekstra ressourcer ind på at stoppe indbruddene. De bliver for en stor dels vedkommende begået af en lille gruppe af personer, der primært bor i kommunen og løbende er i politiets søgelys.

En del af dem er unge mennesker, hvor politiet arbejder sammen med Sønderborg Kommune om at bremse de unges kriminelle løbebane.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i tredje kvartal af 2018 begået 160 indbrud i beboelse i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som kommune har vi et medansvar for at holde de unge mennesker på en god og sund retning. Gennem vores sociale arbejde forsøger vi at undgå, at de unge kommer ud i problemer med kriminalitet”, siger boprgmesteren.

Sideløbende arbejder Sønderborg Kommune sammen med Politiet og Det Kriminalpræventive Råd om at udbrede nabohjælpsordninger, så det bliver mindre attraktivt at være indbrudstyv.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...