Borgmesteren tager til COP21 i paris

27. november 2015 Erhverv

Sønderborg har siden 2007 haft en vision om at blive Europas første CO2-neutrale område. Visionen omsættes til handling i ProjectZero, som med en række initiativer sikrer, at så mange borgere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner som muligt tager del i arbejdet med at dele viden og energioptimere. Den indsats lykkes så godt, at Sønderborg lige nu er foran delmålet på 25 pct. reduktion i CO2-emissionen i 2015.projectzero_300x150-09-2015

Artiklen fortsætter under annoncen

En effekt er, at borgmester Erik Lauritzen er inviteret til at deltage i COP21 i Paris i begyndelsen af december. Han skal – ifølge programmet fordi Sønderborg som en af de første byer i verden committede sig til klimasamarbejdet i Compact of Mayors – deltage i en round table-diskussion. Gæsterne skal her høre om, hvilke konkrete politiske visioner og handlinger, der ligger til grund for, at Sønderborg rent faktisk rykker på klimaområdet: Hvad er det, andre kan lære af?

Dette COP-møde har netop fokus på, at klimaindsatsen snarere kan og skal løftes med byer og kommuner end af lande, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren får følgeskab i Paris af direktør Peter Rathje, ProjectZero, og to elever fra Sønderskov-Skolens klimapatrulje, Mads Fenneberg og Holger Balslev, der netop er eksempler på, hvordan arbejdet foregår i form af videndeling og påvirkning af adfærd over alt og i alle aldre.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...