Brand ændrer Xbunker-udstilling

27. januar 2015 Kultur

Tine Bay Lührssen skulle have været udstillingsaktuel i Xbunker fra på fredag og seks uger frem, men pga. et brandattentat i Düsseldorf, er hendes værksted brændt ned og det meste af udstillingen til Xbunker er forkullet.

Måneders arbejde, skitser og lager er tabt i branden.download

“Lynhurtigt har vi heldigvis været i stand til at sætte en ny udstilling på benene med titlen 5D, hvor 5 professionelle kunstnere, nyligt aktuelle på Grænselandsudstillingen i Åbenrå, Hillerød og Flensborg, har sat hinanden stævne i en kunstnerisk konfrontation i Xbunker”, siger kunstskoleleder og udstiller Thomas Lunau.

Der er Fernisering fredag kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

16 og udstillingen vil være åben til medio marts.

Sidst i perioden vil der blive arrangeret en “artist talk” og et debatarrangement, hvor kunstnerne vil fortælle om deres arbejder.

“5D….. 5Directions/5Dimensions” er en tidsaktuel værkstedsudstilling hvor fem samtidskunstnere giver 5 forskellige bud på proces & værk, her & nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

En eksperimentel praksis med fokus på fremdrift, søgen efter nye lag i den kontinuerlighed som den kunstneriske arbejdsproces kræver.

Udstillerne

Jes Mogensen stiller skarpt på den sort/hvide tegnings notatfunktion på papir, lærred og objekt, Jesper Kristiansen søger nye lag og bryder de faste rammer i kombinationer mellem fotos, maleri, collage og går indirekte i skarp dialog med Thomas Lunaus arkitektoniske moduleringer, hvor konkret maleri tilføres nye elementer, perceptionslag og materiale.kunst

Iris Fridriksdóttirs skulpturobjekter er grundforskning i kombinatorisk fantasia, hvor skæve, overraskende materialeelementer smeltes sammen til ny viden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Møllers objekter og installationer omfatter lyd, værktøjer og elementer der sammensættes til helt nye, tidsrelaterede kommentarer.

Tine Bay Lührssen udstiller i Xbunker senere, når hun har rekonstrueret sine værker.

Flere informationer på www.xbunker.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...