Brand og Redning: Tænk dig om når du skal bruge ukrudtsbrænder

24. maj 2022 112

Sønderborg Brand og Redning var i weekenden på to opgaver, hvor brandene var forårsaget af ukrudtsbrændere og i begge tilfælde havde gløderne fra brændingen antændt et grantræ.

På den baggrund kommer Brand og Redning nu med en opfordring til haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses.

“Først og fremmest skal man huske, at ukrudt skal svitses og ikke brændes. Flammen på en ukrudtsbrænder udskiller høj varme, der breder sig i en større radius end de fleste lige tænker over og det skal man også være opmærksom”, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han opfordrer til, at folk læser op på de fem vigtige retningslinjer for ukrudtsbrænding på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, og derudover også orienterer sig om tørkeindekset på DMIs hjemmeside.

Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde.

Ukrudtet skal svitses – ikke brændes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser.

Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op.

Hav altid vand i nærheden.

“Folk bliver overraskede over, hvor hurtigt gløderne tager fat og udvikler brand, og det handler blandt andet om tørkeindekset. Selvom det har regnet dagen før, man går i gang med ukrudtsbrænding, kan der altså stadig være knastørt, og derfor er det vigtigt at tjekke tørkeindekset og tage de forholdsregler i brug, der kan forhindre en efterfølgende brand”, siger Jan-Erik Rasmussen./ds

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...