Brand & Redning: Vær yderst forsigtig med ild i sommervarmen

4. juni 2018 112

Sønderborg Brand og Redning opfordrer på Facebook til, at vi passer på med ild i naturen.

Maj har slået alle solskins- og varmerekorder, og det ser ud til, at varmen fortsætter i juni. Det betyder, at naturen er knastør og letantændelig. Det er derfor vigtigt at være meget forsigtig, når man opholder sig i naturen – især hvis man bruger ild i form af bål, ukrudtsbrændere og grill. Se de gode råd herunder.

I gennemsnit rykker beredskaberne i Danmark ud til 250 naturbrande hver måned i sommerperioden, og flere af de syd- og sønderjyske naboberedskaber har allerede kæmpet med naturbrande, som har udviklet sig til store geografiske områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har  ikke haft et større antal udrykninger til brande som følge af ukrudtsbrændere, men erfaringer fra tidligere år siger os, at sønderjyderne generelt er dårlige til at passe på, når de bruger deres ukrudtsbrænder”, siger beredskabsinspektør Pia Hamann, Sønderborg Brand & Redning, og maner generelt til forsigtighed og omtanke, når man i denne tid udfolder sig med gløder, ild, grill eller andet brændbart i naturen.

Følg disse råd

• Brug bålpladser, der er indrettet til formålet, hvis du skal tænde et bål, og ha’ altid vand i nærheden. Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.

Artiklen fortsætter under annoncen

• Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed. Den stikker ild i meget andet end ukrudt, så pas på, når du bruger den fx langs med bygninger. Lad allerhelst være med at bruge brænderen, når det er så tørt og varmt som nu.
• Smid aldrig cigaretskodder og lignende i naturen – og særligt ikke nu, hvor naturen er så tør, at en enkelt glød kan få katastrofale konsekvenser.
• Stil grillen på et underlag, der ikke kan brænde, og tøm aldrig asken i naturen – heller ikke selvom du tror, at der ikke er flere gløder tilbage. Og husk at have vand med til at slukke grillen efter brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

• Hvis du griller på stranden, så grav aldrig grillen eller de varme kul ned i sandet. Sandet bliver enormt varm, og kommer du eller andre bagefter til at træde på sandet omkring, kan det give alvorlige forbrændinger.

Skulle uheldet være ude, så alarmér 1-1-2.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk