Brecklings Bogcafé har datoerne på plads – næsten

12. januar 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg får – traditionen tro – besøg af nogle af landets førende forfattere – samt selveste Ulf Pilgaard – der gæster Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell.

“Søndag den 4. marts fortæller brødrene Benny Engelbrecht og Flemming Sørensen om deres fælles bog:  De politiske håndværkere – hvor vi kommer ind på værkstedet på Christiansborg – morsomt og vedkommende”, siger manden bag Brecklings Bogcafé, Allan Breckling.

Søndag den 8. april bliver en morderisk dag med de prisvindene krimiforfattere Jesper Stein og Thomas Rydahl – som begge bliver filmatiseret i den kommende tid.  Jesper Stein har lige modtaget Martha-Prisen som bedste forfatter i 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jussi Adler-Olsen har sagt at han kommer på Bogcafeen i løbet af 2018 – han har travlt – så det bliver med få ugers varsel inden ankomst. Hans krimiserie Afdeling Q er netop solgt til amerikansk tv-optagelse”, siger Allan Breckling.

Ulf Pilgaard vil også være med

Søndag den 7. oktober tager Ulf Pilgaard debatten med Allan Breckling – ud fra sine erindringer: Mit liv som Ulf.

“Efterhånden er jeg ret stolt over de mange mange kunstnere der vil være med på bogcafeen”, siger Allan Breckling.  Nogle forfattere bliver opsøgt af Allan Breckling, men flere og flere opsøger Allan Breckling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skyldes, at der bliver snakket rigtigt meget om Brecklings Bogcafé i hovedstaden, hvor en stor del af de inviterede bor og mødes.

Allan Breckling tager altid hatten af for dygtige forfattere.

Ulf Pilgaard bror, Sune Pilgaard, har flere gange læst op på Brecklings Bogcafé og måske derfor ringede Ulf Pilgaard selv til Allan Breckling og sagde, at han syntes, at Breckling skulle ringe og invitere, hvorefter han bare lagde på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ringede fluks tilbage og fik en aftale om, at Ulf Pilgaard bliver gæst i bogcafeen i oktober”, siger Allan Breckling.

Pernille Juhl genopstiller

Søndag den 25. november bliver det Pernille Juhl som har skrevet Sønderjyllandskrøniken, der præsenterer det nyeste bind i serien.

“Og det er Johnna Maibom, der læser passager fra bogen”, siger Allan Breckling.

Pernille Juhl har tidligere været i bogcafeens varme stol.