Bred politisk enighed om at aflyse balletten Svanesøen

1. marts 2022 Politik

Fredag skulle Den Russiske Statsballet fra Moskva ha’ fortryllet publikum i Alsions koncertsal med Svanesøen, men nu har Byrådet sagt, at de ikke skal komme på besøg.

“Mandag aften har partierne i Byrådet snakket sammen og vi var helt enige om at aflyse arrangementet”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT og i weekenden talte Koncertsalen Alsions direktør med arrangøren, PH Show.

“Jeg er i dialog med arrangøren, PH Show, om situationen”, sagde koncertsalens leder, Martin Nørbæk, til SønderborgNYT i weekenden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Sønderborg Kommune, som har opgaven med at leje Alsions koncertsal ud til kulturarrangører og derfor er det også Byrådet, der skal på banen, når der skal aflyses arrangementer, der ikke aflyses af arrangøren selv.

“Vi var sådan set enige allerede søndag, men måtte lige have vorres jurister til at sikre, der er hjemmel til, at vi aflyser balletten”, siger borgmesteren.

“Vi har gennem flere dage ønsket den russiske ballet i Alsion aflyst, og jeg er glad for at alle partier i byrådet er enige om, at forestillingen selvfølgelig skal aflyses. Så længe Putins brutale krig i Ukraine står på, så skal der selvfølgelig ikke holdes russisk ballet eller andre russiske kulturarrangementer i Sønderborg”, siger Ellen Trane Nørby fra Venstre og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan godt være, at en aflysning i Alsion ikke påvirker Putin selv, men jeg håber, at de brede politiske, økonomiske, kulturelle og sportslige sanktioner vil udmagre den russiske økonomi og krigsmaskine og gøre det klart for den enkelte russer, at Putins storhedsvanvid har konsekvenser for hele Rusland.

Ruslands angreb på Ukraine har direkte konsekvenser i sportens verden, hvor flere begivenheder og turneringer aflyses og herhjemme har flere byer bedt balletten om at blive væk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...