Broager Bibliotek: Foredag om Claus Hinrich Clausen

7. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Jürgen Hansen vil på torsdag den 21. oktober på Biblioteket Broager – med udgangspunkt i bogen ”Claus Hinrich Clausen, Broager Mølle. Virksomheden og slægten” – fortælle om Claus Hinrich Clausens liv og virke, specielt af hans evne til at nytænke og opfinde, hans virkelyst og formidable energi samt hans kamp mod bureaukratiet.

Claus Hinrich Clausen.

Claus Hinrich Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Clausen levede fra 1805 til 1883 og overtog Broager Mølle i 1834. Møllens historie vil – med fokus må møllen i Clausens levetid – blive gennemgået indtil branden i 1925. Den da 130 år gamle mølle blev ikke genopbygget.

Claus Hinrich Clausen var en særdeles aktiv erhvervsmand. Udover at eje Broager Mølle opbyggede Broager Hørfabrik. Han var også i en årrække forpagter af et teglværk i Nybøl Nor, det nuværende Petersen Tegl A/S. Clausen var også opfinder og igangsætter. Han udviklede, patenterede og producerede flere af de maskiner han brugte på hans virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og hør historien om denne spændende erhvervsmand, som har haft stor betydning for Broagerland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Gråsten

Skolestartskampagne: 74 bilister kørte for stærkt ved en skole

10. august 2022 112

Onsdag har politiets ATK-vogn målt bilisternes hastighed ved skolen i Adsbøl og det er en del af politiets skolestartskampagne, hvor målet er at sikre, børn trygt kan gå og køre til og fra skole. Desværre kom der et meget nedslående resultat. Hele 74 sager, deraf ni klip og en bilist, som skal op til ny […]

Læs mere...