Broager Bibliotek: Foredag om Claus Hinrich Clausen

7. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Jürgen Hansen vil på torsdag den 21. oktober på Biblioteket Broager – med udgangspunkt i bogen ”Claus Hinrich Clausen, Broager Mølle. Virksomheden og slægten” – fortælle om Claus Hinrich Clausens liv og virke, specielt af hans evne til at nytænke og opfinde, hans virkelyst og formidable energi samt hans kamp mod bureaukratiet.

Claus Hinrich Clausen.

Claus Hinrich Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Clausen levede fra 1805 til 1883 og overtog Broager Mølle i 1834. Møllens historie vil – med fokus må møllen i Clausens levetid – blive gennemgået indtil branden i 1925. Den da 130 år gamle mølle blev ikke genopbygget.

Claus Hinrich Clausen var en særdeles aktiv erhvervsmand. Udover at eje Broager Mølle opbyggede Broager Hørfabrik. Han var også i en årrække forpagter af et teglværk i Nybøl Nor, det nuværende Petersen Tegl A/S. Clausen var også opfinder og igangsætter. Han udviklede, patenterede og producerede flere af de maskiner han brugte på hans virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og hør historien om denne spændende erhvervsmand, som har haft stor betydning for Broagerland.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...