Broager-elever synger sig gennem vores fælles historie

31. januar 2019 Kultur

Torsdag eftermiddag kom 540 elever fra Broager Skole flot gennem den sidste generalprøve på deres fortolkning af Teatermusicalen ‘Danmarkshistorie’ med tekster og melodier af Sigurd Barret.

For at få alt til at køre på skinner, så havde skolen fået Jakob Høgsbro, der er dirigent og en af Sgurd Barrets venner til at være med i ugen frem til selve forestillingerne.

Efter at været tilbage og starte med nogle ord om neanderthalerne, så gik det ellers fremad i historien.

“Der var også bronzealderen, der nogle gange føles, som den er vores forældres tid”, sagde en af skoleeleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev desuden fortalt og sunget om blandt andre Finnerup Lade, Svend, Knud og Valdemar – Christian den Fjerde fik også plads – nok fordi han holdt så meget af byggeri, kvinder og øl.

Sigurd Barrets Danmarkshistorie vil altid være aktuel, fordi den handler om vores fælles historie, det vi er rundet af. Og når den synges, så skaber den sammenhold – det er nemlig det, man oplever, når man synger i kor.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

EUX Business-eleverne får huer på i disse dage

22. juni 2021 Uddannelse

I disse dage afslutter eleverne på EUX Business deres uddannelse. I vandrehallen på Business College Syd står familie og venner klar med hue, blomster og champagne, når den sidste eksamen er overstået. Maria Overgaard Jørgensen og Lasse Boes-Weber afsluttede begge uddannelsen med at gå til mundtlig eksamen i dansk. ”Jeg trak kortfilm som emne. Det […]

Læs mere...