Broager henter varme fra både solen og grundvandet

6. september 2017 Broager

Broager henter nu varme fra både solen og grundvandet 250 meter nede i jorden. Siden 2009 har Broager Fjernvarme produceret fjernvarme ved hjælp af solvarme. Nu har de suppleret med en grundvandsvarmepumpe, hvilket vil reducere forbruget af gas med yderligere 74 pct.

Det skriver ProjectZero.

”På den måde kan vi nedsætte vores CO2 aftryk, og dermed er alle fjernvarmekunder i Broager med til den grønne omstilling. Vi vil selvfølgelig gerne have flere til at koble sig på fjernvarmen, på den måde er nye kunder jo med til at bakke op om den grønne omstilling”, siger driftsleder Povl Bonde Christiansen, Broager Fjernvarme og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os rigtig meget til, at anlægget kan komme i drift. I øjeblikket tester vi systemet, og det ser rigtig godt ud”.

Etableringen af grundvandsvarmepumpeanlægget i Broager er med til at sænke forbruget af gas.  Anlægget gør, at kun 9 pct. af varmen nu produceres med gas mod tidligere 80 pct.

Læs mere HER på ProjectZeros hjemmeside

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Vandet sejlede ned i apoteket i Borgen

16. oktober 2021 Erhverv

Lørdag middag gik der hul på et rør med vand i apoteket i Borgen og derfor sejlede vandet ned ad en væg og ud over gulvet. “Vi skyndte os at træde væk – og apoteket fortsatte deres kundebetjening fra den ene af kasserne”, siger en kunde til SønderborgNYT. Der blev også ringet efter hjælp, så […]

Læs mere...