Broager henter varme fra både solen og grundvandet

6. september 2017 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Broager henter nu varme fra både solen og grundvandet 250 meter nede i jorden. Siden 2009 har Broager Fjernvarme produceret fjernvarme ved hjælp af solvarme. Nu har de suppleret med en grundvandsvarmepumpe, hvilket vil reducere forbruget af gas med yderligere 74 pct.

Det skriver ProjectZero.

”På den måde kan vi nedsætte vores CO2 aftryk, og dermed er alle fjernvarmekunder i Broager med til den grønne omstilling. Vi vil selvfølgelig gerne have flere til at koble sig på fjernvarmen, på den måde er nye kunder jo med til at bakke op om den grønne omstilling”, siger driftsleder Povl Bonde Christiansen, Broager Fjernvarme og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os rigtig meget til, at anlægget kan komme i drift. I øjeblikket tester vi systemet, og det ser rigtig godt ud”.

Etableringen af grundvandsvarmepumpeanlægget i Broager er med til at sænke forbruget af gas.  Anlægget gør, at kun 9 pct. af varmen nu produceres med gas mod tidligere 80 pct.

Læs mere HER på ProjectZeros hjemmeside

Artiklen fortsætter under annoncen

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...