Brøggeriet klar til Herrefrokosten for 12. gang

2. juli 2014 Kultur

I den her tid har Allan Jylov fra Brøggeriet og Claus Elholm fra Mommark Marina travlt med at skrive indkøbslister, så de kan stå klar med maden til 1888 deltagere i Herrefrokosten ved Ringriderfesten.

Allan Jylov er klar til hektiske ringriderdage.

Allan Jylov er klar til hektiske ringriderdage.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal have 800 kilo kartofler, 800 kilo oksekød og 700 kilo hvidkål, siger Allan Jylov til Sønderborg Nyt. Han fortæller, at det er 12. gang, Ringriderkomiteen har valgt, at han skal servicere Herrefrokosten.

– Heldigvis er Claus Elholm også med, så vi er to, der kan snakke om det hele og sikre, vi kommer rigtigt fra start, siger Allan Jylov. Og rigtigt fra start er at sørge for, at bordene bliver dækket, så alt står snorlige. Sikre, at der er rigeligt med folk til at stå i køkken og til at servere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der skal 15 mand i køkkenet og så skal der bruges 120 til serveringen, siger han. 1888 kuverter er en del og det kræver naturligvis også lidt drikkevarer.

– Der kommer to 40 fods containere med øl og vand, siger Allan Jylov.

Efter herrerne er gået

Når gæsterne fra Herrefrokosten forlader festen og teltet, så skal der ryddes op. Bordene skal samles i stakke og stole skal stables, inden teltet lægges.

– Og når vi er nået dertil, så er det en lettelse, siger Allan Jylov. Lige så meget han glæder sig til det hele begynder – lige så dejligt er det, når Ringriderfesten slutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi står jo også for Tyrolerfesten og Ældrearrangementet, så der er fuld tryk på hele vejen igennem, siger restauratøren.

Sønderborg Nyt har naturligvis billeder fra sidste udgave af Herrefrokosten.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Hyggelig Sankt Hans på Fluepapiret

23. juni 2021 Kultur

En lille smule regn ødelagde ikke Sankt Hans-aften på Fluepapiret, hvor folk hyggede sig, mens  Michael Vogensen og Petersen spillede og sang – og lidt senere dukkede Ballonklovnen Finn også op og lavde sjove ballonfigurer til en masse af de børn, som havde taget deres forældre med til Strandpromenaden. Et ekstra krydderi på aftenen var, […]

Læs mere...