Buddy Holly-ejer undrer sig over borgmesteren nu er erhvervs-rådgiver

10. december 2015 Erhverv

Torsdag aften fik TV Syd vendt Sønderborgs natteliv på sendefladen, hvor der blev sat fokus på, at diskotekerne afviser gæster, der ikke taler dansk, engelsk eller tysk.images (2)

“Jeg synes, at unge syrere også skal have mulighed for at feste, så jeg kalder det diskrimination, når de ikke kan komme ind”, siger Søren Verdoner, diskoteksgæst og tidligere næstformand for DSU-Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren på banen

Han bakkes op af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, der siger til TV Syd:

“Jeg synes også, det tenderer diskrimination og det synes jeg er ærgerligt, når vi i Sønderborg gerne vil tage godt imod alle nationaliteter og give dem gode oplevelser i byen. Jeg kan kun appellere til, at man prøver fortsat at tage godt imod alle og så prøve at få det til at fungere”, siger borgmesteren torsdag aften.

Skal ikke rådgive erhvervslivet

“Jeg mener ikke, at borgmesterens opgave er at rådgive erhvervslivet, så han behøves ikke bruge energi på at bakke sin tidligere partikammerat op. Han er borgmester og ikke ekspert i restaurationsbranchen”, siger Tom Holden til

Artiklen fortsætter under annoncen

Tom Holden slår fast, det er mere trygt for alle, når personalet kan tale med gæsterne i nattelivet.

Tom Holden slår fast, det er mere trygt for alle, når personalet kan tale med gæsterne i nattelivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT.

“Vores personale skal kunne tale med gæsterne. Det er mest trygt for alle”, siger diskoteksejer og Venstremand Tom Holden til SønderborgNYT. Personalet skal kunne de tre sprog – og enhver – af de flere end 90 nationaliteter der i byen – der kan kommunikere på bare ét af dem, bliver lukket ind på Buddy Holly.

“Det ville klæde borgmesteren at blande sig udenom, hvordan vi driver en lovlig privat virksomhed. I øvrigt mener jeg, det tenderer til politisk hetz, at borgmesteren kaster sig ind i en kamp, for at støtte en tidligere  partikollega fra ungdomsafdelingen. Magtfuldkommenhed af værste skuffe”, siger Tom Holden videre..

Artiklen fortsætter under annoncen

På Heidis Bierbar og Den Flyvende Hollænder skal gæsterne også kunne kommunikere med personalet.

Tom Holden fortæller videre, at sådan har det været på Buddy Holly siden 1997 og hans diskoteket har blandt andre afvist østarbejdere, der ikke kunne tale på et af de tre sprog.

“Så der intet nyt i den sag trods pressens og nu også DSU-næstformandens og borgmesterens pludselige interesse”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk