Budgetforhandlinger: Venstre udelukker kernevelfærden som sparemulighed

14. september 2022 Politik

Når byrådspolitikerne i de kommende dage skal forhandle budget, så vil Venstre holde skarpt øje med, at det ikke kommer til at ramme børn, ældre og udsatte, at der skal findes besparelser for omkring 70 millioner kroner.

“Vi vil holde den kommunale kernevelfærd fri for nedskæringer”, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT.

Venstre kigger derfor på andre områder, hvor der kan spares.

“Der kan spares på forskellige projekter som eksempelvis Vi cykler til arbejde, March mod Ensomhed og flere andre og så kan Jobcenter og andre kommunale områder effektiviseres”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun og Venstre mener også, der kan spares penge ved at rykke kommunens medarbejdere sammen på færre kvadratmeter.

“Vi skal også se på vores energiforbrug. Giver det mening, at der eksempelvis er tændt farvet lys i MultiKulturhuset døgnet rundt. Behøves der være lys på Verdensmåludstillingen ved havnen om natten”.

Desuden er der en regning på vej fra Sydtrafik, som har fået større udgifter til brændstof.

“Den skal de ikke bare sende til kommunerne”, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Byrådet skal heller sende regninger videre. Vi skal ikke hæve priserne på børnepasning, levering af mad til ældre og andre ting – og vi skal heller ikke hæve skatten”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...