Butterfly-personale kan få hjerter til at banke

28. oktober 2015 Sønderborg

Onsdag aften fik de ansatte i Butterfly Fitness et lille kursus i, hvad man stiller op, når man oplever et andet menneske få hjertestop.IMG_2807

“Når I har konstateret, at personen ikke trækker vejret, så skal I gå i gang med kunstigt åndedræt og hjertemassage”, siger sygeplejersken, som bruger sin aften på at lære fra sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden man når så langt, så er det en god idé at kalde på hjælp, så der er en, der kan hjælpe med at give førstehjælp og en som kan ringe efter en ambulance og spurte afsted efter en hjertestarter.

“Når i ringer til alarmcentralen, så fortæller de jer, hvor den nærmeste tilgængelige hjertestarter er”, siger sygeplejersken.

Let at betjene

“Mens to klarer førstehjælpen, så pakker den tredje hjertestarteren ud og tænder den. Så begynder en stemme at guide, hvad man skal gøre og så gør man bare det, der bliver sagt”, siger sygeplejersken.IMG_2813

Artiklen fortsætter under annoncen

Når elektroderne er sat på patienten, så måles hjertestarteren hjerterytmen og effekten af hjertemassagen.

“Så den kan kun give stød, hvis der er behov for det. I risikerer ikke at støde en, der har et bakende hjerte”, siger sygeplejersken.

Hele flokken af ansatte er enige om, det var en god idé at få gennemgået, hvordan man gør, hvis man oplever et hertestop.

“Jeg er glad for, at jeg prøvede at arbejde med en hjertestarter”, siger Britta Jørgensen til SønderborgNYT.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...