Byens Havn: Historisk Samfund inviterer til historisk foredrag om fremtiden

22. august 2016 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag den 7. september kl. 19,30 inviterer den lokale historiske foreninger og Sønderborg Slot til en aften, hvor der skal fortælles om fremtiden – nemlig Byens Havn.

Sønderborg havn er under kraftig ombygning, som enhver der bevæger sig rundt i området vil kunne følge dagligt.

Det vil vi gerne høre mere om, så derfor vil Historisk Samfund for Sønderjylland/Sønderborg kreds, Historisk Samfund for Als og Sundeved samt Museet på Sønderborg Slot gerne invitere til en foredragsserie.

Artiklen fortsætter under annoncen

For en gangs skyld starter et historisk foredrag med fremtiden. Vi har bedt en af de personer, der har fingeren på pulsen, direktør Inge Olsen fra Teknik- og Miljøforvaltningen, om at fortælle om Byens Havn – Sønderborgs nye bæredygtige bydel, skriver Historisk Samfund i en pressemeddelelse.

Sønderborg Byråds visioner for Sønderborg Kommune i 2014-2017 indeholder tre fyrtårnsprojekter, hvoraf ”Byens Havn”, altså udviklingen af den tidligere erhvervshavn til et bæredygtigt byområde, er det ene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byens Havn udvikles til et vartegn for byen og et samlingspunkt for både kommunens borgere, erhvervslivet og turisterne. Havnen bliver et sted, hvor man kommer for at opleve og være sammen.

Det ambitiøse og visionære Frank Gehry-projekt repræsenterer Sønderborgs ånd. I foredraget vil Inge Olsen bl.a. komme ind på tankerne i Frank Gehrys Helhedsplan, ind på visionerne for Byens Havn samt de projekter, der er i gang på havnen: Hotel Alsik, Multikulturhuset, P-huset og planerne for nyt kollegiebyggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herudover vil Inge Olsen tage os med på en ”promenadevandring” og fortælle om de mange anlægsprojekter, der er i gang fra lystbådehavnen til Verdens Ende. Lige fra renoveringen af strandpromenaden, renovering af området ved Hønekilden, hvor første del netop er indviet, samt nye pladser og byrum, herunder infrastruktur ud for Havbogade, for enden af Helgolandsgade og Nordvangs forlængelse.

Hvis tiden tillader, vil Inge Olsen også fortælle om planerne for det 150 hektar store rekreative område på Kær Vestermark og spejderlejr for 40.000 unge.