Bygninger i Ulkebøl og i Vollerup må ikke rives ned

28. august 2019 Politik

Det kan være rigtigt svært for byrådsmedlemmer at tage stilling til, hvilke bygninger, der kan rives ned og hvilke, der ikke kan. Det viste debatten på onsdagens byrådsmøde tydeligt.

“I Venstre siger vi ikke ‘Lad falde, hvad ej kan stå’ med undtagelse af, når det gælder vores eget formandskab”, sagde Tage Petersen.

“Men vil vi bevare alle fredede bygninger, så risikerer vi at stå med en masse gamle bygninger, som ingen har råd eller lyst til at sætte i stand”, sagde han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han frygter også, at ejerne ganske enkelt bare lader dem forfalde.

Debatten handlede om, om der skulle gives et forbud mod nedrivning af bygninger på Mommarkvej i Vollerup og Ulkebøldam i Ulkebøl.

“Mange af vores bygninger er kultur og historie – og det skal vi tage hensyn til”, sagde Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Mange flotte bygninger i Vollerup

Stefan Lydal har flere gange taget turen gennem Vollerup og undervejs har han kigget på husene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange af dem er bestemt værd at bevare”, sagde han.

Dermed var Venstre alene om at stemme imod et nedrivningsforbud af ejendommene i Ulkebøl og Vollerup.

Læs mere HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...