Bygninger i Ulkebøl og i Vollerup må ikke rives ned

28. august 2019 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Det kan være rigtigt svært for byrådsmedlemmer at tage stilling til, hvilke bygninger, der kan rives ned og hvilke, der ikke kan. Det viste debatten på onsdagens byrådsmøde tydeligt.

“I Venstre siger vi ikke ‘Lad falde, hvad ej kan stå’ med undtagelse af, når det gælder vores eget formandskab”, sagde Tage Petersen.

“Men vil vi bevare alle fredede bygninger, så risikerer vi at stå med en masse gamle bygninger, som ingen har råd eller lyst til at sætte i stand”, sagde han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han frygter også, at ejerne ganske enkelt bare lader dem forfalde.

Debatten handlede om, om der skulle gives et forbud mod nedrivning af bygninger på Mommarkvej i Vollerup og Ulkebøldam i Ulkebøl.

“Mange af vores bygninger er kultur og historie – og det skal vi tage hensyn til”, sagde Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Mange flotte bygninger i Vollerup

Stefan Lydal har flere gange taget turen gennem Vollerup og undervejs har han kigget på husene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange af dem er bestemt værd at bevare”, sagde han.

Dermed var Venstre alene om at stemme imod et nedrivningsforbud af ejendommene i Ulkebøl og Vollerup.

Læs mere HER på LINKET

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...