Byrådet: Augustiana hører til i Augustenborg

22. marts 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Flertalsgruppen i byrådet har hele tiden ment, at det er vigtigt at sikre et stærkt Augustiana i Augustenborg. Samtidig understreger flertalsgruppen dog, at inden man fra politisk hold køber bygningen, skal der laves en grundig forretningsplan for skulptur- og kunstcentrets fremtid, ligesom prisen skal være den rigtige.

Et besøg på Augustiana er en oplevelse, og bidrager til at styrke Augustenborgs profil, som et kreativt og naturskønt område med et stort potentiale, som er godt i gang med at blive indfriet. Derfor ønsker flertalsgruppen i Sønderborg Byråd – Socialdemokratiet, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten -, at Augustiana skal forblive en del af Augustenborgs fremtid, men at et køb samtidig skal ske på det helt rigtige grundlag. Det er der nu også enighed om i Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I flertalsgruppen glæder vi os over, at et samlet Økonomiudvalg nu har besluttet, hvordan der arbejdes videre med at sikre Augustiana forbliver på kommunale hænder,” fortæller borgmester Erik Lauritzen på vegne af flertalsgruppen.

Økonomiudvalget har pålagt forvaltningen i Sønderborg Kommune at tage kontakt til de mange kreative kræfter og ildsjæle i Augustenborg. Sammen skal forvaltning og de lokale aktører lave en køreplan og et godt forretningsgrundlag for Augustiana, som man håber, kan ligge klar inden sommerferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt, at der bliver udarbejdet en god og gennemarbejdet køreplan for fremtiden, både i forhold til bygningerne og i forhold til selve skulptur- og kunstcenteret. For ét er at købe bygningen – et andet er, at der jo også vil være en drift der skal køre og betales”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Økonomiudvalget har pålagt borgmesteren, at tage kontakt til statens ejendomsselskab FREJA, så snart Bygningsstyrelsen har overdraget bygningerne på Palævej. Dette med henblik på en forhandling om pris og udbudsform.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi gerne vil forhandle os frem til en lavere pris, end de 7,8 millioner kroner bygningerne står til i dag. I flertalsgruppen er vi enige om, at reservere midler til finansieringen af det forventede overskud på regnskabet 2016″, siger Erik Lauritzen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk