Byrådet diskuterede Nordals’ boligfremtid

27. marts 2015 Nordborg

Fremtidens indbyggere på Nordals skal bo i moderne bæredygtige huse med udsigt til vand, skov og marker. Boligmassen skal tilpasses efterspørgslen, og boligerne skal indrettes, så de passer til den moderne familie.

Boligsituationen på Nordals var et af temaerne på dagsordenen, da byrådet torsdag havde seminar på Havnbjerg Skole, hvor de to boligforeninger på Nordals, Danbo og NAB (Nordborg Andelsboligforening) sammen med Sønderborg Kommune holdt et oplæg for politikerne om deres visioner og ambitioner for områdets fremtid, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.Nordborg, skilt 2

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har jo det hele på Nordals, men hvis vi også fremover skal være et attraktivt sted at slå sig ned, så skal vi have set vores boligtilbud efter – både i forhold til antallet af boliger, men også i forhold til at få moderniseret nogle af vores boligtilbud”, siger Jan Mortensen fra NAB og tilføjer, at der ikke er truffet endelig beslutning om, hvor og i hvilket omfang, der skal rives ned, men at man sørger for at holde lejerne løbende orienteret om planerne.

300 lejligheder skal væk

Artiklen fortsætter under annoncen

De to boligforeninger på Nordals har sammen med Sønderborg Kommune arbejdet med et ambitiøst projekt, som blandt andet handler om, at få revet de tomme, gamle og utidssvarende almene boliger ned, da der p.t. er en overkapacitet af boliger i både Danbo og NAB. I marts måned blev det besluttet, at den såkaldte cowboy-by i Havnbjerg skal væk, og frem til 2018 vil i alt være behov for yderligere nedrivninger i de to boligforeninger af cirka 100 boliger udover de allerede planlagte 200 i Danbo, samtidig med, at der sættes massivt ind på at forbedre mange af de øvrige boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ingen hemmelighed, at efterspørgslen efter etageboliger har været faldende. Folks boligmønstre ændrer sig med tiden, og det skal vi sørge for at tilpasse os. Så man kan sige, at vi får lidt færre, men til gengæld bedre boligtilbud til borgerne”, siger Niels Peder Pedersen fra Danbo, der efterhånden er garvet i proaktiv tilpasning af boligmassen i Danbo.

Ros fra borgmesteren

Planerne for den fremtidige boligudvikling på Nordals er skabt i et samarbejde mellem boligforeningerne og Sønderborg Kommune, og borgmester Erik Lauritzen roser Danbo og NAB for den konstruktive tilgang de to boligforeninger har haft til opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen ser Nordals som et område med udviklingspotentiale.

Borgmester Erik Lauritzen ser Nordals som et område med udviklingspotentiale. Han glæder sig over, at boliger nu gøres tidssvarende.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg vil godt understrege, at for mig er Nordals et område med et stort udviklingspotentiale, derfor er det glædeligt at se, hvordan man i de to boligforeninger har været klar til at tilpasse sig i forhold til sin boligmasse. Samarbejdet mellem boligforeningerne og kommunen vil betyde, at vi kan se frem til at få et moderne og tidssvarende udvalg af almene boliger i området”, siger borgmester Erik Lauritzen

Nedrivningen af de cirka 300 boliger og udviklingen af de øvrige boligtilbud vil køre frem til 2018, og herefter vil Danbo, NAB og Sønderborg Kommune tage stilling til, om der er behov for yderligere tiltag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...