Byrådet får sen juleferie – de indkaldes til et ekstra møde

18. december 2020 Politik

Byrådsmedlemmerne får sen juleferie i år, fordi byrådet mødes ekstraordinært den 22. december.

Sønderborg Kommune har, som følge af Cornapandemien, fået tilsagn om lånedispensationer for cirka 401 millioner kroner af Social- og Indenrigsministeriet til ekstraordinære anlæg og fremrykning af anlægsinvesteringer for at understøtte de danske virksomheder.

På nuværende tidspunkt er det for 34 af de 37 projekter afklaret, at budgetrammen overholdes og for de 34 projekter er der indgået bindende kontrakt eller rammeaftale om arbejdets udførelse og udgifterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På nuværende tidspunkt er Børne- og Uddannelsesudvalget, Teknik- og Miljøudvalget, Sundhedsudvalget og Social- og Seniorudvalget indkaldt til ekstra møde, fordi licitations-resultater eller bindende aftaler for fem projekter endnu ikke er på plads.

Som udgangspunkt er det alene muligt at overføre dispensationer til optagelse af lån til det efterfølgende regnskabsår, såfremt der i forhold til den opgave, som lånedispensationen omfatter, er indgået en bindende kontrakt inden udgangen af det regnskabsår, hvor dispentationen er givet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Såfremt licitationsresultatet for enkelte anlægsprojekter ligger over det afsatte budget, skal fagudvalgene indstille til Økonomiudvalget og Byrådet, hvordan man ønsker at håndtere denne finansieringsudfordring.

Det ekstraordinære byrådsmøde skal foregå online.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...