Byrådet sikrer En Søndag på Als foreløbig i 2017

1. marts 2017 Augustenborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Et flertal i byrådet er klar til at bakke op om Alskoncerten, der efter et særdeles skidt billetsalg i 2016 står med et underskud.

Byrådet vil låne foreningen Alskoncerten penge til at dække underskuddet og hæve tilskuddet for 2017 fra 75.000 kroner til 250.000 kroner.

Sagen kunne have været afgjort i udvalgene, men Venstre bad om at få den behandlet i Byrådssalen.

“Den første gang ansøgningen om flere penge kom på bordet, blev den sendt retur på grund af mangelfulde oplysninger og nu er der så kommet et yderst mangelfuldt budget”, siger Karsten Schøn fra Venstre. Han savner desuden en egentlig redningsplan for arrangementet, En Søndag på Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vi siger ja til at give penge til den virksomhed, der laver En Søndag på Als, så er det en vanvidsbeslutning, fordi grundlaget ikke er særligt godt belyst”, siger Karsten Schøn. Det viser sig, at virksomheden , der står for arrangementet, skubber nogle foreninger foran sig.

“Det er som om, det her bare skal gøres, men hvor er forstanden”, siger han og spørger, om andre foreninger vil få lige så let ved at få penge fra kommunen.

Slesvigsk Parti støtter

“Slesvigsk Parti stemmer for at give støtte og vi opfordrer arrangørerne til at udvikle konceptet, så arrangementet fremtidssikres”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det med at konceptudvikle får Venstres Peter Hansen op af stolen.

“Jeg havde sådan set håbet, at arrangørerne allerede havde brugt tid på at konceptudvikle fremfor bare at sende et tvivlsomt budget”, siger han.

“Faktisk ville jeg hellere give pengene til Gråsten Ringridning, der kæmper lige nu”, siger Peter Hansen.

Hvad ville en bankmand sige?

Efter snart fire år i Byrådet har Sven Jensen bemærket, at hans politiske kolleger har vidt forskellig baggrund – og på onsdagens byrådsmøde hæftede han sig ved, at Socialdemokratiets Frode Sørensen er bankuddannet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og derfor vil jeg gerne høre Frode Sørensen, om en bank ville låne penge ud på det budget, der er lavet af Alskoncerten”, spurgte Sven Jensen fra Venstre. I budgettet fremgår det, at Alskoncerten venter stor fremgang og også et overskud på små 2000 kroner.

Det handler om Augustenborg

“For mig handler det om Augustenborgs udvikling og muligheden for at trække flere tusinde til koncert i Slotsparken”, siger Helge Larsen fra Socialdemokratiet og opfordrer hele byrådet til at stemme ja til at hjælpe i overgangsfasen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Krav: Få Succes

Socialdemokraten Jan Prokopek skærer det ganske tydeligt ud, at støtte – ud over den i 2017 – kræver succes.

“De mennesker, der er vilde med En Søndag på Als skal sørge for at troppe op til sommer, for laves der endnu et underskud, så slutter alting dér”, siger han.

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod at støtte arrangementet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole [email protected]
>