Byrådet skal sige ja eller nej til fremtidsplaner for lufthavnen

19. april 2018 Politik

Gennem et grundigt og omfattende analysearbejde er der opstillet en række muligheder, som politikerne kan vælge imellem, når lufthavnens fremtid skal besluttes.

I den sidste ende er målet, at Sønderborg Lufthavn skal sikre mobilitet og vækst for virksomheder og borgere i hele regionen.

Borgmester Erik Lauritzen forklarer i en pressemeddelelse vigtigheden af, at lufthavnen udvikles:

”Sønderborg Lufthavn spiller en central rolle i forhold til at understøtte vores lokale erhvervsliv og sikre udviklingen af hele området. Dygtige folk har derfor brugt en del energi på at opstille nogle gennemarbejdede scenarier for fremtiden. Nu skal vi politikere afgøre, hvilken retning lufthavnen skal udvikles i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det overordnede mål er, at lufthavnen skal udbygges og have flere ruter, og for at gøre planerne økonomisk ansvarlige, er de opdelt i moduler. På den måde kan man vælge at skrue planerne op og ned alt efter de reelle resultater.

Udenlandske ruter er i fokus

Med ruter til en eller flere af de store europæiske lufthavne, vil det være muligt at komme let til hele verden med få flyskift. Som en del af analysearbejdet er der allerede gennemført en række lovende møder med internationale flyselskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strategiarbejdet er lavet i tæt samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Sønderborg Lufthavns Advisory Board.

Lufthavnens Advisory Board anbefaler efter analysen blandt andet, at der udbygges med en ny terminal, at rullevejene udvides, og at der bygges en ny brandstation. Derudover skal der laves flere parkeringspladser og gøres plads til at bygge nye hangarer.

Erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen håber, at byrådet bakker om udviklingsplanerne.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...