Byrådet står sammen om visionerne

23. marts 2018 Politik

Hvordan skal Sønderborg Kommune udvikle sig i de næste fire år?

Det spørgsmål var omdrejningspunktet på Byrådets visionsseminar for den kommende valgperiode.

Som start på den nye byrådsperiode har Byrådet været samlet til seminar for at sætte retningen for Sønderborg Kommune i de næste fire år. Med oplæg, gruppearbejde og intense diskussioner har Byrådet fået sat ord på visionerne og diskuteret, hvordan Sønderborg Kommune skal udvikles. Tankerne samles i én vision, der sætter de overordnede rammer for Byrådets og administrations arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været en rigtigt god oplevelse. På de store linjer er Byrådet enige om, hvor vi skal hen. Dét er meget vigtigt for, at vi kan udvikle kommunen. Det kræver et bredt samarbejde, og derfor er det positivt at se, at vi er meget enige om retningen. Vi har samtidig et byråd med mange nye medlemmer. Det har givet en god dynamik, at der kommer nye syn på tingene”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Seminaret er kulminationen på en proces, hvor byrådets udvalg er kommet med deres bud på input til visionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På seminaret blev forslagene samlet, og de skal efterfølgende igen gennemgås i udvalgene inden de arbejdes sammen til én samlet vision med strategiske fokusområder, der formelt skal vedtages på et byrådsmøde.

Kendte temaer dominerer

Seminaret bekræftede samtidig, at temaerne i de nuværende visioner stadig er aktuelle. Der skal fokuseres på at videreudvikle lokale uddannelser, så man kan understøtte udviklingen i Sønderborgs klynge af virksomheder med fokus på bæredygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil Byrådet fastholde visionen om at blive CO2-neutral i 2029.

Et andet emne på seminaret var udviklingen af lokalsamfundene, byerne og foreningslivet i kommunen. Byrådet vil gerne arbejde videre med lokalområdernes unikke potentialer og på at skabe rammerne for et stærkt foreningsliv og det gode liv for alle i Sønderborg Kommune.

Ved afslutningen på seminaret satte borgmester Erik Lauritsen ord på sin tilfredshed med byrådets indsats:

“Jeg er utroligt godt tilfreds med det, vi er nået frem til. Jeg ser frem til at se det i færdig form og få visionen sat i spil. Man kan måske synes, at Byrådet holder fast i det vi kender. Men for mig viser det, at den retning, som vi har haft i en årrække, er rigtig. Med en ny byrådsperiode er det vigtigt at sikre et fælles fodslag på de store linjer. Samtidig viser forslagene, at vi som byråd fortsat har høje ambitioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...