Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik
Jan Prokopek er eneste 'genbrugs'formand'
Jan Prokopek er eneste 'genbrugs'formand'

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang i spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg.

Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to formænd er valgt ind i Byrådet for første gang, mens de øvrige formænd har haft en enkelt eller flere perioder og dermed erfaring med byrådsarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forskellen på at være formand og menigt udvalgsmedlem er, at formanden er med til at lave dagsordnerne til udvalgsmøderne. Det er sådan, at når udvalgsformanden og forvaltningen har lavet dagsordnen, så bliver den formandens”, forklarer Jørn Lehmann, der tidligere har været borgmester i Broager Kommune og i dag har en plads i Regionsrådet. Han tilføjer, at en udvalgsformand ikke bestemmer mere end de øvrige medlemmer i udvalget.

“Og så er det udvalgsformanden, som repræsenterer udvalget udadtil og når en udvalgsformand udtaler sig, så er det på udvalgets – og ikke sit partis – vegne “, siger Jørn Lehmann til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de forskellige udvalg er der også en næstformand og der er ifølge borgmester Erik Lauritzen lagt op til, at udvalgene beslutter, om næstformanden og skal være med til at stykke dagsordnen sammen og udtale sig på vegne af udvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...