Byrådets vision for de kommende år skal igennem Økonomiudvalget

14. juni 2022 Politik

Når Økonomiudvalget samles til møde i morgen, onsdag, så handler et af punkterne, som de folkevalgte skal forholde sig til, om Byrådets overordnede visioner og målsætninger for byrådsperioden.

Byrådet har med visionen fokus på, at bosætning, den grønne omstilling og uddannelser er centrale elementer for en fortsat udvikling i kommunen. Samtidig skal der holdes fokus på velfærdsområderne, udvikling af lokalmiljøerne og det brede udbud af kultur- og foreningstilbud i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vision 2022-2025 indeholder fem fokusområder: Uddannelser, Grøn omstilling og jobvækst, turisme, et godt liv, levende byer, lokalsamfund og fællesskaber.

Byrådets Vision 2022-2025 indeholder også to fyrtårnsprojekter. Det er: ProjectZero og Nordborg Resort.

”ProjectZero er fortsat fyrtårnsprojekt og det samme er Nordborg Resort – og med resortet tænker jeg udviklingen af hele Nordals – men det betyder ikke, at andre områder og virksomheder bliver gemt og glemt”, siger borgmester Erik Lauritzen og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når der tales om ProjectZero, grøn omstilling og vækst, så er det industrivirksomhederne, de fleste tænker på, selvom der adskillige mindre og mellemstore virksomheder, som også spiller ind i det område”, siger borgmester Erik Lauritzen.

For flere år siden skrev kommunikationsekspert Trine Lindén og Jørgen Mads Clausen fra Danfoss i en fælles kronik, at kommunen især skal støtte små og mindre virksomheder, mens de store har det power, der gør, at de klarer sig selv.

”Det er forsat brug for gode butikker, håndværkere og mange andre slags virksomheder i hele kommunen. Her i Sønderjylland er der for få, der griber chancen og springer ud som iværksættere – og blandt de, som gør det, er der for mange, der hurtigt lukker igen. Det er Vækstrådets opgave at støtte iværksættere, mindre og mellemstore virksomheder, så deres ’overlevelseschance’ bliver større. Og Vækstrådet skal selvfølgelig også hjælpe de virksomheder, der ikke arbejder med grøn omstilling”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...