Byrådsmedlemmer kan hæve kørepenge når de smeder par sammen

18. marts 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Byrådsmedlemmer har i de forgangne år været på farten for at foretage borgerlige vielsen.

Nu er det blevet muligt for byrådet at bevilge kørepenge i forbindelse med de borgerlige vielser og forvaltningen foreslår, at Økonomiudvalget godkender, at der betales 3, 53 kroner pr. kørt kilometer i forbindelse med en vielse.

Når Økonomiudvalget har nikket til forslaget, så er det op til byrådet selv, om de vil have kørepenge eller ikke.

Hidtil er det byrådsmedlemmerne selv, der har betalt for den benzin, der er brugt på at komme frem og tilbage fra vielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har nemlig ikke været mulighed for at yde godtgørelse for udgifter, som et byrådsmedlem har haft i forbindelse med at køre til en vielse. Men nu har Folketinget åbnet for, at der kan gives kørepenge ud fra den takst, som kommunen almindeligvis giver i kørselsgodtgørelse.

I 2015 blev 71 par smedet sammen af byrådspolitikere og i 2016 var efterspørgslen ikke helt så stor med 51 vielser. De 29 af vielserne er med udenlandske par.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
29. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Hjerneugen fejres med foredrag og minimesse

29. februar 2024 Samfund

KompetenceCenter for Hjerneskade i Sønderborg Kommune inviterer til et gratis arrangement i samarbejde med Foreningen Købmandsgården – og det henvender sig til mennesker der er ramt af hjerneskade, deres pårørende og alle andre der ønsker mere viden om hjernen, og hvad der sker, når den rammes. Uge 11 er International Hjerneuge og det er i […]

Læs mere...