Byrådsmøder holdes i byer og landsbyer

26. september 2020 Politik

Byrådssalen på Rådhuset kan ikke opfylde kravene til at huse byrådsmøder Coronasikkert og derfor har Byrådet bestemt sig for at flytte byrådsmøderne ud i nogle af kommunens byer og landsbyer – og det næste byrådsmøde på onsdag i Sydals-Hallen i Tandslet. Det glæder borgmesteren.

”Coronasituationen har givet Byrådet anledningen for at komme på tour med byrådsmøderne og flytte demokratiet ud til borgerne i hele kommunen. På den måde får borgerne en mulighed for at overvære lokaldemokratiets arbejde på tæt hold, og samtidig kan vi også understøtte lokalområdet ved at handle der i forbindelse med afviklingen af byrådsmøderne”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle byrådsmøder er åbne for offentligheden. Der vil dog være begrænset adgang for tilskuere til byrådsmødet i Tandslet, da Sønderborg Kommune har besluttet at overholde det nuværende forsamlingsforbud på 50 personer, selv om politiske møder – som et byrådsmøde – er undtaget de regler.

Det betyder, at tilskuere til byrådsmødet i Sydals-Hallen lukkes ind efter først til mølle princippet, og når det samlede antal op på 50 personer, så lukkes dørene.

”Vi kan desværre se, at smittetallet er stigende – også i Sønderborg Kommune – og selv om, vi har ret godt styr på situationen lokalt, så vil vi i den aktuelle situation gå med livrem og seler, og derfor har vi valgt at holde os til forsamlingsforbuddets regel om ikke at være flere end 50 personer samlet”, siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...