Byrådet skal beslutte, om Sønderborg skal have et Center for Verdensmål

23. februar 2019 Politik

Kær Vestermark har potentialet til at blive landets første og eneste Center for Verdensmål.

Et unikt sted, hvor besøgene i vores område naturligt kan tage sit udgangspunkt og være en ramme for fortællingen og arbejdet frem mod en bæredygtig udvikling.

Forvaltningen anbefaler byrådet på onsdagens møde godkender, at Løkkegård fortsat udvikles som et naturformidlingssted i kommunens lærings- og undervisningsmiljø.

Kær Vestermark udvikles som et lokalt og nationalt Center for Verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen om et Center for Verdensmål bliver afsættet for den fortsatte søgning af fonde.

Center for Verdensmål åbnes for mulige offentlig-private samarbejder.

Sønderborg Byråd og de involverede parter har med ProjectZero og målet om CO2-neutralitet i 2029 gennem flere år arbejdet med klima, energi og bæredygtighed. Et arbejde, som har stor bevågenhed, og som medfører at alle involverede parter ofte får besøg af virksomheder, foreninger og politiske delegationer for at fortælle om rejsen mod nullet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune arbejdes der også med en fjerde dimension – kulturel bæredygtighed forankret i Byrådets bæredygtighedspolitik.

I Byrådets vision 2018-2021 står der, at Byrådet fortsat vil fokusere på børn og unges dannelse til aktive medborgere.

Det skal især ske gennem Sønderborg Kommunens medlemskab af UNESCO-Learning Cities, der gennem FNs 17 verdensmål omhandler bæredygtighed, medborgerskab og livslang læring for alle.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>