Byrådet skal beslutte, om Sønderborg skal have et Center for Verdensmål

23. februar 2019 Politik

Kær Vestermark har potentialet til at blive landets første og eneste Center for Verdensmål.

Et unikt sted, hvor besøgene i vores område naturligt kan tage sit udgangspunkt og være en ramme for fortællingen og arbejdet frem mod en bæredygtig udvikling.

Forvaltningen anbefaler byrådet på onsdagens møde godkender, at Løkkegård fortsat udvikles som et naturformidlingssted i kommunens lærings- og undervisningsmiljø.

Kær Vestermark udvikles som et lokalt og nationalt Center for Verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen om et Center for Verdensmål bliver afsættet for den fortsatte søgning af fonde.

Center for Verdensmål åbnes for mulige offentlig-private samarbejder.

Sønderborg Byråd og de involverede parter har med ProjectZero og målet om CO2-neutralitet i 2029 gennem flere år arbejdet med klima, energi og bæredygtighed. Et arbejde, som har stor bevågenhed, og som medfører at alle involverede parter ofte får besøg af virksomheder, foreninger og politiske delegationer for at fortælle om rejsen mod nullet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune arbejdes der også med en fjerde dimension – kulturel bæredygtighed forankret i Byrådets bæredygtighedspolitik.

I Byrådets vision 2018-2021 står der, at Byrådet fortsat vil fokusere på børn og unges dannelse til aktive medborgere.

Det skal især ske gennem Sønderborg Kommunens medlemskab af UNESCO-Learning Cities, der gennem FNs 17 verdensmål omhandler bæredygtighed, medborgerskab og livslang læring for alle.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...