Byrødderne fandt ekstra penge til byggeprojekter

22. december 2020 Politik

Tirsdag eftermiddag sad byrådsmedlemmerne foran deres computere og holdt et ekstraordinært byrådsmøde – med afstand.

Renovering af Reimerskolen et anlægsbudget på 13 millioner kroner, men der er efter modtagelse af licitation en budgetoverskridelse på 3, 485 millioner kroner.

Projektet er forudsat en lånefinansiering med 10 millioner.

Det er ikke muligt at søge om flere lån fra den ekstraordinære pulje, som er oprettet i forbindelse med Corona-hjælpepakker – ansøgningsfristen udløb den 1. december.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi blev enige om at tage pengene fra kassen”, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Jan Prokopek.

Handicapvenlig badebro

Også for den handicapvenlige badebro ligger licitationsresultatet 1.975.000 kroner over det afsatte budget, så var det nødvendigt for Byrådet at tage stilling til, hvordan man ønskede at håndtere den udfordring.

“Vi blev enige om, at Sunhedsudvalget finder 980.000 kroner i deres kasse og så tager vi de resterende 995.000 kroner fra den fælles kasse”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

2.268.000 ekstra kroner

Licitationsresultatet for Møllestedgård er på 16, 018 millioner kroner og dermed ligger beløbet 2.268.000 kroner  over det afsatte budget. Derfor var det nødvendigt at tage stilling til denne finansieringsudfordring.

“I Byrådet blev vi enige om tage tage 500.000 kroner fra puljen til Kær Vestermark Naturformidlingscenter og resten fandt vi i den fælles kasse”, siger Jan Prokopek.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Kultur, Augustenborg

Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens […]

Læs mere...