Carmina Burana danses i Sønderborg

9. februar 2015 Kultur

Næste mandag rammer Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater Sønderborg med forestillingen dans1CARMINA BURANA, som er en del af den mest omfattende DK-turné nogensinde. Forestillingen spiller Kl 19.30 på Sønderborg Teater med introduktion kl 18:30 v. turnéleder Jason Nelson og en danser, som vil fortælle levende om forestillingen, kostumer, musik og den kunstneriske proces.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingen

I Fabio Libertis første akt møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med flæsekraver, groteskdans mimik & mørkmalede øjne dyrker det royale glansbillede.  I anden del møder vi derimod en række omstrejfende galninge med krumme fingre og ængstelige blikke, som helt har opgivet at skjule sig bag noget.

Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen klinger sikkert velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de spydige tekster for massive rytmer og smældende korstemmer skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...