Carmina Burana danses i Sønderborg

9. februar 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Næste mandag rammer Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater Sønderborg med forestillingen dans1CARMINA BURANA, som er en del af den mest omfattende DK-turné nogensinde. Forestillingen spiller Kl 19.30 på Sønderborg Teater med introduktion kl 18:30 v. turnéleder Jason Nelson og en danser, som vil fortælle levende om forestillingen, kostumer, musik og den kunstneriske proces.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingen

I Fabio Libertis første akt møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med flæsekraver, groteskdans mimik & mørkmalede øjne dyrker det royale glansbillede.  I anden del møder vi derimod en række omstrejfende galninge med krumme fingre og ængstelige blikke, som helt har opgivet at skjule sig bag noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen klinger sikkert velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de spydige tekster for massive rytmer og smældende korstemmer skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...