Carmina Burana danses i Sønderborg

9. februar 2015 Kultur

Næste mandag rammer Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater Sønderborg med forestillingen dans1CARMINA BURANA, som er en del af den mest omfattende DK-turné nogensinde. Forestillingen spiller Kl 19.30 på Sønderborg Teater med introduktion kl 18:30 v. turnéleder Jason Nelson og en danser, som vil fortælle levende om forestillingen, kostumer, musik og den kunstneriske proces.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingen

I Fabio Libertis første akt møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med flæsekraver, groteskdans mimik & mørkmalede øjne dyrker det royale glansbillede.  I anden del møder vi derimod en række omstrejfende galninge med krumme fingre og ængstelige blikke, som helt har opgivet at skjule sig bag noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen klinger sikkert velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de spydige tekster for massive rytmer og smældende korstemmer skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...