Cathrinesminde Teglværk på vej med Fare, fare krigsmand

1. juni 2018 Kultur

80-årige Bent Christensen fra Vester-Sottrup går energisk over plænen ved Cathrinesminde Teglværk under prøverne til egnsspillet. Efter endt karriere som bryder med optræden på bl.a. græsplænen i Tivoli var skridtet til at spille egnsspil ikke langt for Bent Christensen. Først spillede han dilletant skuespil og har nu været med i egnsspil siden 1982.

Bl.a. var han på scenen i Slotsspillet i Sønderborg, på Skanserne, i Søgård og i Egernsund. Det startede med ”Til Arbejde Liv eller Død” og det husker Bent Christensen som noget ganske særligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er var ligesom vi bare alle sammen kæmpede for, at dette skulle virke. Og så har jeg været bidt af det lige siden”, siger Bent Christensen i en pressemeddelelse.

Tidligere har hele familien også spillet med, men det er Bent Christensen, der har holdt ved egnsspillene. I dette års opsætning af ”Fare, fare krigsmand” spiller Bent Christensen en skipper på en coaster fra Egernsund, der læsser sten fra Cathrinesminde Teglværk og sejler dem til København.

”Da jeg kom ud af skolen, sejlede jeg med en skonnert fra Egernsund og nu er jeg lige pludselig selv skipper”, siger Bent Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Fare, fare krigsmand” foregår i Første Verdenskrig og beskriver de samfundspolitiske forandringer og krigens store omvæltninger for soldater, krigsfanger, familier, koner og børn.

Det handler om hverdagen på Cahtrinesminde mens teglværksejer Christian Hollensen er indkaldt til tysk krigstjeneste og hans husbetyrerinde holder gang i teglværket.

Egnsspillet, der er en genopsætning fra 2016, er blevet til på baggrund af mere end 700 breve, som Christian Hollensen og hans husbestyrerinde, senere kone, Ingeborg skrev til hinanden under krigen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brevene findes på Sønderborg Slot.

Stykket opføres fra 13. -17. juni og er skrevet af Jacob Clausen.

Kristian Hald instruerer.

Kig bag kulissen ved prøverne til egnsspillet og hør mere om Bent Christensen historie i videoen på hjemmesiden cm-venner.dk.

Billetter kan købes via hjemmesiden eller hos PA Syd, Fynsgade 16, Sønderborg.

Dagligt mellem 9.30-17.30. Lørdag 9.30-12

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk