Champagne- og bølgesprøjt ramte “Alsin”

26. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

IMG_0743Nu kan redningsfolkene fra Brand og Redning rykke ud på bølgerne uden selv at risikere at få brug for hjælp. Søndag eftermiddag blev en splinterny redningsbåd søsat på havnen i Sønderborg. Sammen med redningsbåden ved Nordals ventes den at rykke ud og redde liv 20-25 gange om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ihærdige mennesker i Brand og Redning, der har haft travlt med at søge penge til båden”, siger borgmester Erik Lauritzen, inden han hældte champagne ud og døbte den “Alsin”, så den ikke skal sejle anonym rundt i Alssund.

Fondene, der har givet penge til Brand og Redning blev nævnt af beredskabschef Bjarne Neumann: Tryg Fonden, Lauritzen Fonden, Fabrikant Mads Clausens Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc Kinney Møllers Fond til almene formål.

Flere af de mange tilskuere til modtagelsen af det nye fartøj, havde en idé om, at en skibsdåb betyder, at champagneflasken skal knuses mod skibssiden. Først af alt ville det være for stor en udfordring – selv for en borgmester – at knuse en flaske mod en gummibad og dernæst er det sådan, at borgmesteren havde været en tur på internettet, så han var sikker på, han skulle døbe Alsin ved at hælde flaskens indhold ud over båden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har skiftet den 23 år gamle Alspigen og den 15 år gamle Malik ud”, siger beredskabschef Bjarne Neumann til SønderborgNyt. Der er altså tale om nødvendighed og ikke ren luksus:

“De gamle er slidte og var ikke vandtætte. Vi skulle hele tiden lappe”, siger han.

Den nye båd er langt bedre.

“Først af alt så er den vandtæt og så har den to motorer i stedet for en. På den måde kommer vi ikke til at ligge stille, hvis der er motorproblemer”, siger Bjarne Neumann. På den nye båd, der lever helt og fuldt op til alle nye krav på området, er der også en båreplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alsin kan sejle med 40-50 knob. En knob er 1.852 kilometer i timen. Det vil sige, at farten kan ligge mellem 74 og 92 kilometer og det er noget, der mærkes på gyngende grund.

Se Bo Bach Jensens billeder HER samt video HER.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...