Chris Minh Doky satte danske fingeraftryk

25. oktober 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Chris Minh Doky er pæredansk, selvom han i blandt andet USA blev taget for at være amerikansk.

Chris Minh Doky har taget turen fra Nørrebro til Sønderborghus.

Chris Minh Doky har taget turen fra Nørrebro til Sønderborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det åbnede nogle døre og gjorde nogle ting lidt lettere”, siger han til de cirka 130 gæster, som søndag eftermiddag havde sat sig tilrette i Sønderborg Jazzclub i Sønderborghus for at lægge ører til en supergod musikeftermiddag.

Chris Minh Doky har i længere tid ønsket at fordybe sig og udforske kernen af hans danske arv. Resultatet er et smukt, akustisk album, hvor hans kendte tone på kontrabassen skaber stemningsfyldte fortællinger, fra et dansk hjerte i en verdensborger.

“Det begyndte at irritere mig lidt, jeg blev opfattet som amerikaner, når nu jeg er dansker fra Nørrebro”, siger Chris Minh Koky. Han begyndte at tænke over, hvorfor det havde betydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tænkte over, hvad det var, der gjorde, det er vigtigt for mig at være dansk og kom frem til alle de flotte ord om frihed og sådan. Ordet dialog dukkede også op”, siger han. Og derfor blev der spillet nordisk jazz hele eftermiddagen, så der kommer et dansk aftryk på den internationale musikscene.

Med sig havde han Jonas Johanson, som spiller trommer og ved flyglet sad Peter Rosendahl.

billede

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...