CO2-neutral tur langs Flensborg Fjord

19. september 2014 Erhverv

Den 27. september ruller over 50 elbiler og cykler ud på deres lydløse tur rundt i grænseregionen. En tur som giver publikum mulighed for at afprøve elbilerne og komme helt tæt på teknologien.

Turen er en del af en aktiviteterne i temadagene om Bæredygtig Mobilitet, som arrangeres af Artefact i Glücksburg. Weekenden d. 26-28. september er der i shoppingcentret Fördepark i Flensborg en udstilling af elbiler, mulighed for at prøvekøre både el-biler, busser og cykler og masser af aktiviteter omkring CO2-neutral kørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

unnamed

Sønderborg Forsynings parkeringsplads på Ellegårdvej er i år udgangspunkt for Tour de Flens – en CO2-neutral tur rundt om Flensborg Fjord. Her samles alle deltagere fra morgenstunden, og mens der er morgenmad, taler og musik, er der mulighed for at tanke bilen med strøm, så den er klar og fuldt opladt til turen. Sønderborg Forsyning har valgt at støtte op om turen og deltager selv med firmaets 3 el-biler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at kigge forbi, når køretøjerne sendes afsted.

Turen starter kl. 10.30 og herefter køres der gennem Sønderborg by til Dybbøl Mølle. Turdeltagerne fortsætter til et besøg ved Easywind i Tørsbøl, videre til Kollund og gør holdt i Fördepark i et par timer. Turen slutter ved Artefact i Glücksburg hvor deltagerne tages imod af byens borgmester.

Arrangørerne håber med turen at kunne øge kendskabet til mulighederne for CO2-neutral kørsel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Augustenborg, Samfund

Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn

22. marts 2023 Augustenborg

Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet. ”Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler […]

Læs mere...