CO2pera – en dystopisk sci-fi opera for børn

20. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

500 skolelever fra hele Sønderborg-området indtog teatersalen i Sønderborg, da Øresundsoperaen fremførte en dystopisk sci-fi opera for børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

En kridhvid scenografi med lysende plasticdunke og hvide europaller udgør den dystopiske verden, hvor CO2peraen – Dampenes rejse, udspiller sig en eftermiddag i Sønderborg Teatersal. Skolelever fra hele området er inviteret til en anderledes eftermiddag, hvor der hersker klima- og amiljøkaos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rød alarm

Der var stilhed blandt de 500 skolelever, da lyset blev slukket og forestillingen begyndte. Et sus gik igennem det unge publikum, da de første høje operatoner startede en times rejse til en fremtid, hvor børn blev syge og forsvindende ilt var hverdag.

CO2peraen foregår i en verden, der er så forurenet, at man ikke kan gå udenfor uden beskyttelsesudstyr. Hovedpersonen Mille Damp forsøger at finde en løsning på problematikken, som hendes opfinder far har forårsaget. Han har opfundet ”fremtidens smarte energikilde” – vandzin, som desværre har påvirket luften i sådan en grad, at klima og miljø er voldsomt i forfald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ildevarslende røde alarmer tonede frem i salen, for at signalere den kritiske situation. Kun en tidsrejse tilbage i tiden, var den eneste mulighed for at overleve og derved forebygge fremtidens katastrofe.

Skoleelever og høje opera-toner

Emil Rosholm, Isak Høiland og Jesper Andersen fra 7.c på Dybbølskolen var positivt overraskede over forestillingen. Effekterne og måden sci-fi operaen blev præsenteret på, var noget helt andet, end de havde forventet og de tre unge drenge udtrykte kun godt om operaens budskab, inden de forsvandt ud i weekendens frihed. c

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre elever var helt med på idéen om at vi skal passe på vores jord, men de høje operatoner gjorde teksten lidt svær at forstå!

Finn Bruncke, pædagogisk konsulent i Sønderborg Kommune har i samarbejde med House of Science og Center for Kultur inviteret de mange skoleelever.
– Det er rart at kunne præsentere eleverne for en oplevelse, der er helt anderledes, end de ellers ville gå efter, fortæller Finn Bruncke.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...