Comwells kokke fik set på den molykulære kogekunst

11. marts 2015 Samfund
IMG_1292

Et bredt udbud af smagforstærkere.

Tirsdag eftermiddagmiddag fik personalet på Hotel Comwell i Sønderborg en introduktion i, hvad videnskaben har at krydre gastronomien med. Werners Gourmetservice troppede op med deres sortiment og kokkene fik lov til at prøve tingene af i praksis.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har været imod smagsforstærkere og andre såkaldt moderne tiltag i mange år, Men det er jo noget, der er kommet for at blive, så vi kan lige så godt plukke det bedste ud og bruge det”, siger køkkenchef Klaus Græns til SønderborgNyt.

Det viser sig, at der faktisk intet nyt er i noget som helst af alt det, som Werners Gourmetservice er på vej rundt med til restaurationsbranchen.

“Det er altsammen noget, der i forvejen bruges når der laves gigantiske portioner i fødevareproduktionen, “, siger IMG_1300Christian Tuxen fra Werners Gourmetservice til SønderborgNyt. Det nye er, at de mange slags pulver og væske er sat sammen, så de egner sig til mindre portioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af kokkene fik fornøjelsen af at lave frugtgelé med et pulver, der hedder Instant Gel.

“I stedet for at arbejde med husblas, som jo er lidt besværligt, så vejer i bare lidt af vores pulver af, hælder det i frugtsaften og blender det, indtil konsistensen føles rigtig” lød forklaringen til kokkene.

Smagsforstærkere

Werners Gourmetservice diskede også op med en masse smagsforstærkere, der kunne duftes til – og dem er der heller ingen grund til at være bekymret for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ganske almindelige tilsætningsstoffer, der forstærker den smag, man gerne vil have frem”, siger Christian Tuxen. Han fortæller, at det er de samme formler, der ligger bag de mange E-numre, der er brugt.

Det gode valgIMG_1302

Det er svært at forestille sig, at Hotel Comwell ikke vælger at få nogle af de ting, der kan lette arbejdsgangen i køkkenet. De vil nemlig ikke spænde ben for det tankesæt, som køkkenchef Klaus Græns har.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis det kan gøre det mere enkelt at lave maden – uden at det på nogen måde forringer gæsternes oplevelse, når de spiser, så er det fint. Det skal altid stadig være kokkekunst, der foldes ud i vores køkken, men måske kan nogle af de ting, vi har set, alligevel bruges”, siger Klaus Græns, som nu skal tænke lidt over, hvad der skal skrives på indkøbslisten.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...