Containere kan huse flygtninge og også erhvervsliv

8. september 2015 Erhverv

Pressemeddelelse:

Kunne du tænke dig at bo eller arbejde i en brugt skibscontainer, der har været jorden rundt flere gange?

Nej, vil de fleste nok umiddelbart svare. Men – når de ser perspektiverne og mulighederne i det koncept, som det containerhuse 3rådgivende ingeniør firma Sloth Møller med kontorer i Sønderborg, Aarhus og København, har udviklet sammen med det københavnske arkitektfirma Arcgency, er svaret et helt andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er det et klart: Ja tak.

Ved at genbruge ældre containere kan man skabe attraktive rum og lokaler for mellem 5.000 og 6.000 kr. per kvadratmeter. Økonomien forbedres for hver gang containerne genanvendes til andre konstruktive formål.

Uanede muligheder

Containerkonceptet handler om at placere containerne over på hinanden og parallelt ved siden af hinanden, så man udnytter spændvidden og frirummet mellem containerne. Kombinationsmulighederne er mange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Placeres to 40 fods containere ved siden af hinanden med afstand, kan der ovenpå, placeres to tilsvarende containerecontainerhuse 4 på tværs. Derved dannes et kvadratisk frirum i midten med en højde svarende til to containere. Overdækkes frirummet og etableres en let etageadskillelse, får man to store rum, der blot skal lukkes i siderne med en et let ydervæg konstruktion forsynet med vindue.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afhængig af antallet af containere og deres placering, er det muligt at skabe midlertidige boliger og spændende kontormiljøer med både store og små lokaler. Kommuner kan anvende containerkonceptet til skolepavilloner og daginstitutioner og boligselskaber kan hurtigt etablere midlertidige lejligheder i forbindelse med renoveringsprojekter.

Containerkonceptet kan også være ideelt til at huse udsatte personer i verdens brændpunkter. Når behovet for ”containerhuset” ikke længere er til stede, kan det hurtigt skilles ad og på lastvogne transporteres til et nyt sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Containerne kan enten indvendigt eller udvendigt beklædes med velisolerede facade- eller vægelementer i en let sandwich konstruktion, afhængig af det estetiske udtryk konstruktionen skal have. Det er også enkelt at placere gulve, trapper og teknisk installationer på en funktionel og smart måde.

Kinesisk middelklasse

Det har bl.a. den kinesiske middelklasse fået øjnene op for. Her kan tre 40 fods containere omdannes til en smart containerhuse 2beboelse. Det hele kan præfabrikeres i Danmark. Trapper, sandwichkonstruktion, tekniske installationer og øvrigt udstyr placeres blot i containerne, der transporteres til byggepladsen, for at blive pakket ud og monteret. Så er den nøglefærdige bolig indflytningsklar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen til konceptet opstod i forbindelse med klimatopmødet COP15 i København. Her ønskede man at præsentere CO2 neutrale og bæredygtige projekter. Det fler-etager store udstillingscenter blev senere skilt ad, og containerne anvendt til en række kulturformål.

-Perspektiverne er store, og i en tid, hvor der også er fokus på anvendelsen af Klodens knappe ressourcer, er genbrug vigtig. En 14 år gammel container med et footprint på 30 kvadratmeter koster omkring 12.000 – 14.000 kr. Det er ikke voldsomt, når man tænker på, hvad den kan anvendes til. Ja, vi er med til at give containeren ny værdi, siger arkitekt og partner i Arcgency, Mads Møller. Arkitektfirmaet holder selv til i flot et containerbyggeri i Københavns Nordhavn.

I konceptet, der har vakt international opsigt, er det Sloth Møller, der har stået for de tekniske beregninger, der bl.a. inkluderer de brandtekniske udfordringer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...