COP 21: Peter Rathje bekymret over den pris Danmark fik

5. december 2015 Erhverv

Forhandlere fra 195 lande, der er samlet til COP21 i Paris, fik lørdag udleveret et udkast til en klimaaftale, som skal udgøre skelettet til den endelige aftale, skriver Reuters.

Peter Rathje og borgmesteren er i Paris.

Peter Rathje og borgmesteren er i Paris.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og borgmester Erik Lauritzen skal i løbet af lørdagen fortælle, hvad Sønderborg gør for klimaet”, siger Peter Rathje til SønderborgNYT.

“Og så vil jeg da lige nævne, at der er bekymring over den danske regerings retræte på klimafronten”, siger ProjectZero-direktør Peter Rathje og tilføjer:

“Det er et stort imagetab for Danmark”.

Danmark vinder negativ pris

På FN’s klimatopmøder er ’Fossil of the Day’-prisen blev uddelt siden 1999. Det blev den igen fredag til COP21 i Paris, hvor modtageren blev Danmark repræsenteret af Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt.venstre2

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen tildeles det land eller den aktør, der har gjort sig mest bemærket i negativ forstand over det seneste døgns forhandlinger ved klimatopmødet.

Det er den internationale NGO Oxfam, der har indstillet den danske regering til prisen, som 950 NGO’er organiseret i Climate Action Network står bag.

Og det blev denne gang Danmark, der sikrer sig prisen med de seneste nedskæringer efter i årtier at have fungeret som foregangsland, når det gælder klimaet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...