Cross Border Esport indtager Borgen

14. juli 2018 Kultur

Af Thomas Bjørn-Lüthi

Klokken er 22.19 lørdag aften. Borgen er lukket og de sidste gæster er på vej ud af Kinorama. Men lyden af racerbiler samt to mandlige stemmer fylder gangene med lyd. Lyden kommer fra butikken imellem Sportsmaster og Søsterne Grene.

Kommer man nærmere ser man en hel butik fyldt med PCer, Xbox og Playstations. I det fjerneste hjørne står et 4x4m telt. Inde i teltet sidder to herre og kommentere aftens streamingsproduktion. Et 2-timers race med 16 kører fra hele DK. Løbet bliver kørt online, men for at udbrede kendskabet samt vise andre konkurrencen streames det online på Facebook og Twitch.tv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 1.300 personer har allerede set med

Produceren, Kenneth Nielsen sidder i hjørnet bag fire skærme og bruger to computere og en mixer. Smilet er stort. For selv om der er 30 minutter tilbage af løbet, kan han konstatere at mere end 1.300 personer har set med. Han kan se på Twitch.tv at streamet er det mest sete Project Cars 2 i verden her til aften.

Udover at vise løbet indeholder Streamingsproduktionen, på samme niveau som TV, en reklameblok. I denne vises der bl.a. en video om Sønderborg, reklame for Kinorama og de sponsorer der bakker op CBE og SimRacing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Adgang for alle

Fra mandag og tre uger frem åbner CBE gaming og esport zone for alle. Dette er et gratis drop-in tilbud som Borgen

Foto: Cross Border Esport

sammen med Cross Border Esport laver. Det er muligt at spille på alt fra PC, Xbox, Playstation og Nintendo Switch i spil som Fortnite, CS:GO, LOL, Overwatch, FIFA og mange mange flere spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som ekstra arrangere Cross Border Esport LAN-partynætter, hvor op til 10 personer i alt kan leje sig ind til gaming fra 21.00-08.00.

Tre uger med konkurrencer og streaming

De næste tre uger byder på konkurrencer i FIFA, CS:GO, Mario Cars m.fl.

Onsdag den 18. juli fra 17.00-22.00 vil der streames CBE2018 Open DK Kval i CS:GO

Fra tirsdag den 24. juli – 26. juli streames der DUST2 Challenge i CS:GO

Fredag den 3. august – 5. august streames topkampene imellem Europæsike top 50 hold, når 8 hold kæmper om den sidste plads til #CBE2018 i Sønderborg til September.

Artiklen fortsætter under annoncen

Streamet bliver vidst på storskærm og castes LIVE i CBE gaming og esports zone.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk