Cross Border Esport slår endnu et stort slag for kulturen

14. februar 2018 Kultur

Der er dem, der har kendt til esport gennem flere år – og der er dem, der kun kender lidt eller slet intet til den sportsgren.

“Esport er stadig nyt og i Cross Border Esport arbejder vi på at få anerkendt sporten, som fodbold og håndbold allerede er det”, siger bestyrelsesformand og konstitueret direktør Thomas Bjørn-Lüthi på et pressemøde i Broager Sparekassen Skansen.

Thomas Bjørn-Lüthi fortæller om esport-tiltagene 2018.

Han fortæller videre, at det handler om at udbrede og grundfæste sporten.

“Sønderjylland og Slesvig skal være en digital region”, siger han.

Planen klar

“Vi byder skoler, erhvervsliv og politikere indenfor, så vi sammen kan arbejde for at epsorten, som henvender sig til de 15 til 38-årige kan bliver en anerkendt kultur.

Cross Border Esport står igen bag et kæmpe eport-arrangement i Broager Sparekasse Skansen senere på året – og i ugerne op til det store esport-stævne, der vil trække omkring 500 gamere og et par tusinde tilskuere, skal Perlegade summe af gamer-aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi indtager også den nye biograf, slottet og sikkert også MultiKulturhuset og gør Sønderborg til en collegeby efter amerikansk model”, siger Thomas Bjørn-Lüthi.

“I Perlegade laver vi et House of Tech, hvor vi kan samle foreninger og skabe interesse for esport”, siger han. Tanken er, der skal være et House of Tech i hver hovedby i Sønderjylland og Slesvig.

Ken Kunz, Thomas Bjørn-Lüthi, Kenan Hansen og Martin J. Petersen fra Cross Border Esport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Bjørn-Lüthi opfordrer byens butikker til at kontakte Cross Border Esport, så de kan få at vide, hvordan de bliver en del af arrangementet.

“Det er vigtigt, at butikkerne går med, når vi er i gågaden og jeg lover, at vi ikke skal have penge fra dem”, siger næstformand Kenan Hansen fra Nova Data.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...